Hírforrás

690 órát kaptak a daganatos betegek

Müpa

Jótékonysági koncerttel kezdte az évet Szekeres Adrien és Karácsony János, akik az Óbudai Danubia Zenekarral és a Benkó Dixieland Banddel léptek színpadra. A rendezvény bevételeit a daganatos embereket segítő Magyar Hospice Alapítvány kapta, amelynek munkatársai így 690 órával tovább állhatnak a betegágyak mellett.

Jótékonysági koncerttel kezdte az évet Szekeres Adrien és Karácsony János, akik az Óbudai Danubia Zenekarral és a Benkó Dixieland Banddel léptek a Müpa színpadára. A rendezvény bevételeit a daganatos embereket segítő Magyar Hospice Alapítvány kapta.

Az idén 25 éves Magyar Hospice Alapítvány rendezvényén a Benkó Dixieland Band tagjai annak ellenére vállalták a szereplést, hogy vezetőjük, Benkó Sándor néhány hete elhunyt. A világhírű klarinétos 2015 novemberében még arról írt az alapítványnak, hogy az elmúlás előtti pillanatokban milyen fontos az odafigyelés és a szeretetteli gondoskodás – ezért akarta a zenéjével támogatni a hospice ellátást. Az együttes tagjai e kívánsága előtt tisztelegve játszottak az est második felében.

A jótékonysági koncerten Karácsony János és az Óbudai Danubia Zenekar adott elő LGT-dalokat szimfonikus hangszerelésben, Szekeres Adrien pedig mindkét együtteshez csatlakozott néhány dal erejéig. Az énekesnő korábban arról nyilatkozott, hogy saját környezetében is tapasztalta, milyen embert próbáló feladat egy daganatos beteg ápolása, ezért állt a jótékonysági koncert fellépői közé.

A fellépő művészek és a Müpa jóvoltából a koncert teljes bevétele hozzánk került, így a 2016-os évben ebből az összegből 690 órával többet tölthetünk az életük utolsó szakaszát élő daganatos betegek mellett

– mondta Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatója.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top