Miért bírságolták meg 40 millió forintra a cukrászdát?

lesbian-wedding-cake-ideas

Egy meleg pár szeretett volna tortát rendelni az üzletben, azonban a tulajdonosok vallási meggyőződésükre hivatkozva megtagadták annak elkészítését.

Átszámítva negyvenmillió forintjába került egy amerikai cukrászdának, amiért visszautasított egy esküvői tortára szóló megrendelést egy azonos nemű pártól.

Az Oregon államban, Portland környékén működő Sweet Cakes by Melissa cukrászda fél éven át dacolt a hatóságok által kiszabott bírság megfizetésével, végül hétfőn átadott egy 137 ezer dolláros csekket, amely már tartalmazza a késedelmi kamatot is – közölték a hatóságok. A házasulandó pár, Laurel és Rachel Bowman-Cryer két éve rendelt volna esküvői tortát a cukrászdától, amelynek tulajdonosai vallási meggyőződésükre hivatkozva tagadták meg annak elkészítését. Az állam ipari és munkaügyi hivatala érzelmi sérelem okozása címén bírságolta meg az üzletet.

Oregon államban 2007 óta törvény tiltja a melegek megkülönböztetését a foglalkoztatásban, a lakhatásban és egyéb területeken, egy másik jogszabály pedig azt tiltja, hogy a magánvállalkozások különbséget tegyenek lehetséges kuncsaftjaik között.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!