+ Irodalom

Ők kapják a Szepes Mária-díjat

Szepes Mária-díj

Az írónőről elnevezett alapítvány másodszor ítéli oda a díjat azoknak, akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Föld-bolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.

Idén Vásáry Tamás karmester, Paulinyi Tamás író, költő és Fürjes Katalin tanár veheti át a Szepes Mária-díjat hétfőn a Centrál Színházban Budapesten.

A díjakat a Szepes Mária műveiből készült Merre tartasz, Ember? című darab premierje után adják át az írónő születésének 107. évfordulóján. A premier bevételének 30 százalékát az alkotók a Bethesda Gyermekkórház Égési Centrumának ajánlották fel – közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

Az írónőről elnevezett alapítvány másodszor ítéli oda a díjat azoknak,

akik sokat tesznek embertársaikért, a kultúráért, a gyermekekért, a Föld-bolygó megbecsüléséért, s azért a szellemiségért, amelyet Szepes Mária képviselt, s egész életén át szolgált.

Első alkalommal Venczel Vera érdemes művész, Bodor Böbe színész-rendező és Lőrinczy Attila író, dramaturg vehette át az elismerést.

Idén Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester – Szepes Mária közeli barátja és szellemi társa -, valamint Paulinyi Tamás író, költő és Fürjes Katalin tanár, a Szintézis Szabadegyetem alapítói érdemelték ki a kitüntetést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top