+ Design

Budapestet a világ legkreatívabb városai közé választották

design

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).

Nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a “Design Városa” címet.  A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

Budapest a világ egyik legizgalmasabb városa. A város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének

– idézték a közleményben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettest.  A Design Terminál a Fővárosi Önkormányzat támogatásával készítette el a nyertes pályázatot – Budapest olyan városok mellett lett a “Design Városa”, mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top