+ művészet & politika

A Jobbik leváltaná Szentendre kulturális vezetőségét

A Jobbik szerint a korrupciós ügyek, a mutyik, az ostobaság és tehetségtelenség lettek jellemzők az utóbbi időkben Szentendrén. A helyhatósági választások óta az önkormányzat három kulturális cégében folyamatosan cserélődnek a vezetők, és a sorozatos kudarcokért és botrányokért a kulturális városvezetést terheli a felelősség.

A Jobbik lemondásra szólította fel Szentendre kulturális alpolgármesterét, Gyürk Dorottyát (Fidesz-KDNP). Holló István, a város jobbikos önkormányzati képviselője és Pál Gábor, a Jobbik szentendrei elnöke a Ferenczy Múzeum előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján ezt a kultúra területén tapasztalható sorozatos kudarcokkal és botrányokkal indokolta.

Pál Gábor szerint a korrupciós ügyek, a mutyik, az ostobaság és tehetségtelenség lettek jellemzők az utóbbi időkben Szentendrén. A helyhatósági választások óta az önkormányzat három kulturális cégében folyamatosan cserélődnek a vezetők, és a sorozatos kudarcokért és botrányokért a kulturális városvezetést terheli a felelősség.

Holló István szerint az elmúlt egy évben számos hiba történt a kultúra területén, legutóbb pedig a Ferenczy Múzeummal kapcsolatban derült ki váratlanul, hogy több mint 300 millió forintos tartozása van, ezért szólítják fel lemondásra az alpolgármestert. A képviselő a bajok legfőbb okának a túlszervezett és túlbürokratizált kulturális alpolgármesterséget látja, amely szerinte fölöslegesen és nagyon drágán működik. Holló István egyúttal felszólította az önkormányzatot, hogy szervezze újra a kultúra működését „takarékos, hatékony és költségeiben a közjót szolgáló módon”.

  • Épp ma írtunk arról, hogy milyen köztéri alkotások lesznek jövőre Szentendrén.
  • Nemrég váltották le a Szentendrei Kulturális Központ vezetőit, erről itt írtunk.
  • A szentendrei múzeum új korszakáról itt írtunk.

Holló István szerint a Ferenczy Múzeumnál a közelmúltban történt vezetőváltás után lezajlott egy átadás-átvétel, illetve egy jogi és pénzügyi átvilágítás, de „semmilyen vészjósló információ nem érkezett a testülethez”. A decemberi ülésen azonban arról értesültek, hogy a múzeum kiadási oldalán jelentős összegek jelentek meg kifizetetlen számlák formájában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top