+ művészet & politika

Új igazgatóra vár a Petőfi Irodalmi Múzeum

nyerhetsz Petőfi Irodalmi Múzeum

E. Csorba Csilla, a múzeum jelenlegi főigazgatója egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy indul-e a pályázaton.

Kiírta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói feladatkörének ellátására irányuló vezetői pályázatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A www.kormány.hu internetes oldalon olvasható pályázati kiírás szerint a pozícióra december 16-ig lehet pályázni többek között egy olyan középtávú program benyújtásával, amely javaslatokkal él az intézmény vezetésére, fejlesztésére és tevékenységének társadalmi elismertetésére. A pályázat kiírására azért volt szükség, mert a jelenlegi főigazgató, E. Csorba Csilla mandátuma a jövő év elején lejár. A pályázókat egy legalább öttagú szakmai bizottság fogja meghallgatni, amelynek munkájában részt vesz Balog Zoltán miniszter képviselője is.

A főigazgatói megbízásról a pályázati határidő lejártát követő 30 napon belül a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve a miniszter dönt, a pozíció ezt követően január 16-tól öt évre szólóan tölthető be. E. Csorba Csilla, a múzeum jelenlegi főigazgatója egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy indul-e a pályázaton.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top