+ Életmód

Tudod már mi lett az év szava?

az év szava

A Collins listáján szereplő szavak lenyűgöző pillanatfelvételként szolgálnak a folyton változó angol nyelvről – jegyezte meg Helen Newstead, a Collins munkatársa. Azok a szavak, amelyeknek sikerül megőrizniük népszerűségüket, bekerülhetnek a szótár 2018-ra várható új nyomtatott kiadásába.

A maratoni sorozatnézés mellett az aputest és a tiszta étkezés is a legjobbak közt végzett.

A binge-watchot választotta a 2015-ös év szavának a Collins English Dictionary. A szót arra a cselekvésre használják, amikor valaki egy tévésorozat több részét tekinti meg gyors egymásutánban.

A szótárszerkesztők szerint a maratoni sorozatnézéssel összefüggő kifejezés használatának gyakorisága 200 százalékkal nőtt 2014-ben – adta hírül a BBC News. Az idei finalisták között volt a clean eating, a „tiszta étkezés”, amely a természetes élelmiszerekben gazdag és cukorban, sóban, zsírban szegény étrend követését jelenti, a kissé löttyedt, nem túl sportos férfialkatot jelölő dadbod, szó szerint aputest, a ghosting, amelyet olyan emberekre alkalmaznak, akik úgy vetnek véget párkapcsolatuknak, hogy mindenfajta kommunikációt megszakítanak egykori kedvesükkel, valamint a manspreading, amely olyan férfi utast jelöl, akik úgy terpeszkedik lábaival a tömegközlekedési eszközökön, hogy nem hagy helyet a mellette ülőnek.

A Collins listáján szereplő szavak lenyűgöző pillanatfelvételként szolgálnak a folyton változó angol nyelvről

– jegyezte meg Helen Newstead, a Collins munkatársa. Azok a szavak, amelyeknek sikerül megőrizniük népszerűségüket, bekerülhetnek a szótár 2018-ra várható új nyomtatott kiadásába.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top