+ Életmód

Fegyveres elől menekült át a kislány, de csak rá 13 évre találták meg

Geeta Fatima

Az immár a húszas éveinek elején járó Geeta nagyjából 11 éves lehetett, amikor máig tisztázatlan körülmények között átkelt a világ katonailag egyik legjobban ellenőrzött határán.

Keresés a weben

A kislány az egyik legjobban őrzött határon sétált át, máig tisztázatlan körülmények között.

Az immár a húszas éveinek elején járó Geeta nagyjából 11 éves lehetett, amikor máig tisztázatlan körülmények között átkelt a világ katonailag egyik legjobban ellenőrzött határán. A siketnéma lány mutogatással idézte fel, hogy annak idején robbanás történt, és ő leszegett fejjel menekült a fegyveresek elől.

Geeta először egy lahori gyermekotthonba került, ahol a Fatima nevet kapta, majd idővel sikerült elmagyaráznia, hogy Indiából és nem Pakisztánból származik. Az alapítvány munkatársai pedig nem adták fel a reményt, hogy idővel megtalálják a kislány szüleit, folyamatosan kerestették a családot.

Hétfő reggel, 13 évvel a történtek után pedig Geeta végre a karacsi repülőtér felé vette az irányt, hogy Újdelhibe repüljön.

Egy lánygyermek ma hazatér. Geeta az Edhi Alapítvány munkatársainak kíséretében érkezik Újdelhibe

– írta Twitter-bejegyzésében az indiai külügyminisztérium szóvivője, arra a pakisztáni jótékonysági szervezetre utalva, amely az elmúlt években a lányról gondoskodott.

Geeta 13 évet töltött velünk. Most itt az ideje, hogy hazatérjen

– mondta Faisal Edhi, a szervezet alapítójának fia. A lány egy Bihár állambeli családdal fog találkozni, amelyet sajátjaként azonosított a pakisztáni indiai nagykövetség által küldött fényképek alapján. Edhi szerint vizsgálatokat fognak végezni annak megállapítására, hogy valóban Geeta családját találták-e meg. Amennyiben a DNS-tesztek nem mutatnak egyezést, a hatóságok tovább folytatják a keresést a lány családja után.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top