+ Fotó

Az egész világ Zsíros István fotóját csodálja

zsíros istván

Zsíros István nem fotóriporter, mondja magáról, egyszerűen közelről akarta látni, mi történik a Keleti-pályaudvarnál. Határtalan szerel című képe szinte minden nagyobb lapban megjelent, médiaesemény volt az életnek ez a megrázóan gyönyörű pillanata.

Zsíros István nem fotóriporter, mondja magáról, egyszerűen közelről akarta látni, mi történik a Keleti-pályaudvarnál. Határtalan szerelem című képe szinte minden nagyobb lapban megjelent, médiaesemény volt az életnek ez a megrázóan gyönyörű pillanata.

Zsíros István egyetlen fotót juttatott el a MÚOSZ Menekültügyről másként című szolidaritási fotóakciójára: a kaotikusan zsúfolt aluljáró közepén, egy sátorban csókolózó párt ábrázoló képét tízezrek osztották meg, külföldi újságok címlapjára került, de foglalkozott vele a BBC, a Huffington Post és az olasz miniszterelnök is – írja az emasa.hu.

Zsíros István a kép hátteréről a következőket mondta az emasa.hu című lapnak:

A kép hátteréről annyit kell tudni, hogy megérzés alapján mentem fel Pestre, és egy kis időt töltöttem el a Keletinél, mert saját szemmel akartam látni, hogy mi is a helyzet. Különleges dolog volt olyan pillanatokat látni, amelyek az események emberibb oldalát mutatták meg. Ez is egy ilyen volt. Nem vagyok sem újságíró, sem riportfotós, a szerencsének köszönhető, hogy a kép elkészült, ahogy az is, ahogy a neten szétterjedt.

A fotó további történetét és a fotós gondolatait a migrációról itt olvashatod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top