+ Sztori

Mostantól a PÖCS sem a régi, és megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága

Vitték a hetet a pedagógusok: jön az önértékelési rendszer és a mindennapos éneklés.

Keresés a weben

Innentől kezdve minden más lesz.

PÖCS = Pedagógusi Önértékelési Csoport.

A drámai jelentésváltozás háttere az, hogy a pedagógiai-szakmai ellenőrzéshez, vagyis a tanfelügyelethez kapcsolódva bevezetik az intézményi önértékelést is, amelynek célja a kiemelkedő, illetve a fejleszthető területek meghatározása. Az Oktatási Hivatal által kidolgozott, az önértékelési standardokat tartalmazó kézikönyvek már elérhetőek az interneten, a bevezetésükhöz szükséges rendeletmódosításokat viszont még nem fogadták el – írja az eduline.hu

Az önértékelésnek három szintje van: az intézmény, a vezető és a pedagógus. Az ötéves önértékelési programot az intézményvezető dolgozza ki: őt a kinevezés utáni második és negyedik évben, a tanárokat pedig kétévente értékelik. Az önértékelést tehát a Pedagógus Önértékelési Csoportok, vagyis a PÖCS-ök végzik.

De ezzel közel sincs vége, roppant termékeny volt az elmúlt pár nap: tegnap megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága is. A munkacsoport nem meglepő módon a mindennapos éneklés megújításáért fog dolgozni. Szakmai javaslatot tesznek arra, hogy az iskolai kórusok védett időben énekelhessenek; felmérést készítenek arról, mikor és milyen erőforrások bevonásával válik elérhetővé, hogy az ének-zene tárgyat csak szaktanár taníthassa az iskolákban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arra is felkérte a bizottságot, hogy a köznevelésért felelős államtitkársággal közösen dolgozzák ki a Klebelsberg Ösztöndíj Program ének-zene tanári kategóriáját.

Csak ennyit akartunk mondani, jó hétvégét mindenkinek.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szakál Nóra szerint:

    Majd,ha a politikusok meg BECS- ülik az embereket, és egymással sem PÖCS-ölnek, akkor lesz jó világ, addig én sem PÖCS-ölök, csak tanítok. Magukkal szórakozzanak, minket meg hagyjanak dolgozni!
    Szakál Nóra
    tanár

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->