+ Képzőművészet

Karikatúrák készültek a korrupcióról és a fociról

korrupció

Léphaft Pál délvidéki karikaturista képeiből nyílik Palikatúrák címmel kiállítás kedden, a Forrás Galériában. A kiállított karikatúrák többek között politikai, művészeti, közéleti személyek portréit mutatják be, de a korrupció, a foci, a népességfogyás és egyéb társadalmi témák feldolgozását is láthatja majd a közönség.

Léphaft Pál délvidéki karikaturista képeiből nyílik Palikatúrák címmel kiállítás kedden, a Forrás Galériában.  A kiállított karikatúrák többek között politikai, művészeti, közéleti személyek portréit mutatják be, de a korrupció, a foci, a népességfogyás és egyéb társadalmi témák feldolgozását is láthatja majd a közönség.

Léphaft Pál délvidéki karikaturista a kortárs magyar karikatúra-művészet egyik jelentős képviselője. Több mint negyven éve készíti sajátos rajzait, amelyek a szórakoztatáson túl tanulságos, gúnyos, sokszor keserédes mondanivalót is a nézők elé tárnak.

Karikatúrái szerves részét képezik a magyar és délvidéki sajtónak, több lap munkatársaként tevékenykedik, úgy mint az újvidéki Magyar Szó, a budapesti Magyar Nemzet és Heti Válasz, valamint a Brassói Lapok. Klemm Józseffel és Heinermann Péterrel 1989-től a Telepi Rádió című újvidéki politikai kabaré szerzője és szereplője, a Magyar Szó szatirikus mellékletének, a Grimasznak 1994 óta szerkesztője.  Karikatúrakötetei is jelentek meg; Ping Pong, Más-világ, Végvári panoptikum I-II és Kontra retus címmel. Munkásságát Forum Képzőművészeti Díjjal, a Napleány díjjal és az Európa-éremmel ismerték el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top