+ Film

Bírság jár a szigorú tekintet miatt

Nem bírta a híres kínai színésznő képernyőről rá szegeződő tekintetét elviselni egy sanghaji férfi, mert emiatt lelki károsodást szenvedett, úgy döntött: beperli az egyébként vonzó és csinos Csao Vejt.

Nem bírta a híres kínai színésznő képernyőről rá szegeződő tekintetét elviselni egy sanghaji férfi, mert emiatt lelki károsodást szenvedett, úgy döntött: beperli az egyébként vonzó és csinos Csao Vejt.

Az énekesként és filmrendezőként is ismert sztár az egyik csatornán főidőben sugárzott Anyatigris nevű tévéfilmsorozat főszereplője.

A májusban indított népszerű tévéjátékban Csao egy olyan anyát alakít, aki – az átlag kínai anyákhoz hasonlóan – könyörtelenül hajtja, buzdítja egyetlen leányát, hogy minél jobb eredményeket érjen el, míg férje nagyobb szabadságot adna a gyermeknek.

A szigorú Csao tekintetével is gyakran ad nyomatékot kívánságainak, ám ez a jelek szerint nemcsak filmbéli gyermekében okozott lelki megrázkódtatást, hanem annak az otthonában tévéző sanghaji férfinek is, aki trauma miatt a bírósághoz fordult kártérítésért.

A jogi napilap által szerdán ismertetett ügyet egy legfelsőbb bírósági illetékes hozta fel példaként arra, hogy miként lehet a perek kezdeményezésének bővülő jogával visszaélni. Kan Ven szerint ugyanis felesleges a bíróságok forrásait ilyen és ehhez hasonló értelmetlen ügyekre fecsérelni.

A sajtóbeszámoló nem tért ki arra, hogy a konkrét esetben a felperes beadványát elfogadták-e, de megjegyezte, a május elseje óta érvényben lévő szabályok miatt immár sokkal nehezebb az állampolgárok kereseteit visszautasítani. Ennek következtében a múlt hónapban éves viszonylatban már 29 százalékkal meg is nőtt a számuk, elérte az egymilliót.

Szakemberek szerint az eljárásrendben bekövetkezett változtatások eredeti célja az, hogy minél kevesebb indokkal lehessen a panaszosokat elutasítani, minden ügyben alapos és érdemi döntés szülessen.

Nálunk vajon mennyi ideig járna el az igazságszolgáltatás hasonló ügyben?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top