+ Életmód

A Szentszék szerint kedden vereséget szenvedett az emberiség

vatikán

A vatikáni diplomáciát vezető bíboros kitért a Franciaország által nagykövetnek jelölt Laurent Stefanini ügyére is, akinek akkreditációjára a Szentszék még nem mondott igent. A francia fél szerint azért, mivel Stefanini meleg. Parolin úgy fogalmazott, párbeszéd folyik az ügyről.

Szomorú eseménynek, az emberiség vereségének nevezte Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár kedden este a katolikus Írországban múlt héten rendezett népszavazás eredményét, amely legalizálta a melegházasságot.

Egy Rómában rendezett nemzetközi gazdasági találkozón az államtitkár így fogalmazott:

a referendum kimenetele nemcsak a keresztény elveket tekintve jelent vereséget, hanem az emberiség veresége.

A Ferenc pápa után a Vatikán második emberének számító Parolin bíboros Diarmuid Martin a dublini érsek szavait idézve kijelentette: az egyháznak tudomásul kell vennie a valóságot. Ugyanakkor:

a család az egyház számára továbbra is központot jelent, és mindent meg kell tennünk a család védelme, gondozása és szorgalmazása érdekében, mivel az emberiség jövőjét képviseli

– mondta Pietro Parolin bíboros.

A L’Osservatore Romano című szentszéki napilap kihívásnak nevezte az egyház számára az ír népszavazást, amelyen a résztvevők 62,1 százaléka mondott igent a melegházasságra.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Béres György szerint:

    Az egyház jobb ha csendben marad. Az emberiség rákfenéje. Létezéséhez annyi vér, könny és szenvedés tapad,mint semmi máshoz. Gyilkolás, képmutatás, harácsolás, és a fejlődés akadályozása.Nem véletlen hogy egy történelmi korszak, a “sötét” jelzőt kapta.Ebben az egyház elévülhetetlen szerepet játszott.Ahol a világi hatalom közelébe kerülnek,a mai napig ontják a hülyeséget, és visszafordítanák az idő kerekét. A hit felhasználásával kívánnak uralkodni az embereken.

  2. boromeo károly szerint:

    béres györgy imádkozom érted, talákozz Istennel mielőbb

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top