+ Tudósítás

A leghíresebb szakállas nő után még három óráig vonultak Bécsben

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal.

Hivatalosan is megkezdődött a 60. Eurovíziós Dalfesztivál vasárnap este az osztrák fővárosban, a Városházán Bécs polgármestere köszöntötte a fesztiválon fellépő művészeket. A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal.

20150511tv-bulvar-elindultak-busszal-utazik1

Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal

A hivatalos megnyitón a verseny negyven országból érkezett résztvevői vonultak fel a Városháza előtti, csaknem kétszáz méter hosszú vörös szőnyegen. A bevonulás csaknem három órán át tartott. Az ünnepi menet élén a tavalyi győztes, Conchita Wurst érkezett meg. Felvonult továbbá a dalfesztivál három műsorvezetője Arabella Kiesbauer, Alice Tumler és Mirjam Weichselbraun is.

A Városháza dísztermében Alexander Wrabetz, az ORF igazgatója, Michael Häupl, Bécs polgármestere és Jon Ola Sand az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) Eurovízióért felelős vezetője fogadta a résztvevő negyven delegációt. A hivatalos köszöntőt a Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben) fellépése kísérte, a kórus Ludwig van Beethoven Örömódáját adta elő.

Bécs újra egy modern és liberális városként mutatkozik be, hiszen a város, akárcsak a dalfesztivál a tolerancia és az elfogadás szimbóluma lett

– köszöntötte angolul polgármester a csaknem kétezer vendéget.

Az ORF elnöke a bécsiek vendégszeretetéről beszélt.

Inkább hidakat, mint falakat építünk

– mondta Wrabetz, utalva ezzel a fesztivál idei mottójára: Hidakat építünk (Building Bridges).

A megnyitón az egykori dalfesztivál résztvevő Gary Lux és Thomas Forstner osztrák énekesek lépnek fel. A nyitóprogramban Conchita Wurst is szerepel. A május 19-i első, 16 előadót felvonultató elődöntőben lép színpadra a magyar énekes. A második elődöntőt május 21-én tartják, május 23-án pedig a döntőt rendezik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. andrei szerint:

    A múltkor a híradóban azt mutatták, hogy Bécsben a közlekedési lámpákra egynemű párok piktogramjait tették fel. Oké hogy marha nagy liberalizmus, de lassan már ott járunk hogy én szégyenlem magam, hogy hetero vagyok..
    Boggie viszont tök jó. Oké, esélye sincs ezen a dalfesztiválnak csúfolt össznépi nyálazásban, de énekesnőnek is és emberileg is jó fej. Most pl. az erdők védelmében Évakosztümben fotózták több ismert művésszel, pozitív 😀 http://bit.ly/fsc-hiressegek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top