+ Film

Amerikai forgalmazója lesz a magyar Saul fia című filmnek

Az egyik legjelentősebb amerikai forgalmazó, a Sony Pictures Classics megvette Nemes Jeles András Saul fia című filmjének észak-amerikai forgalmazási jogait. Az alkotást két nappal ezelőtt mutatták be a 68. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Az egyik legjelentősebb amerikai forgalmazó, a Sony Pictures Classics megvette Nemes Jeles András Saul fia című filmjének észak-amerikai forgalmazási jogait.  Az alkotást két nappal ezelőtt mutatták be a 68. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Az amerikaiak díjesélyesnek érzik az alkotást a jövő évi Oscar-gálán, és ezt kívánják előkészíteni a film megvásárlásával.

– nyilatkozta a film rendezője, Nemes Jeles László a film bemutatója után.

Saul fia

Nemes Jeles László

Nemes Jeles László első játékfilmje az auschwitzi koncentrációs táborban játszódik, a deportált zsidóknak a gázkamrákba terelésével, majd a holttestek eltakarításával és elégetésével megbízott Sonderkommando egyik képzeletbeli zsidó tagjának, a magyar Auslaunder Saulnak (Röhrig Géza) az utolsó másfél napját meséli el.
A holokausztot teljesen új filmes megközelítéssel feldolgozó magyar filmet az idei cannes-i fesztivál első nagy revelációjaként értékelte a nemzetközi sajtó, amely – a magyar kritikához hasonlóan – elismerőleg szólt róla.

Az Arany Pálmáért versengő 19 filmből eddig hatot mutattak be, közülük a Screen nemzetközi filmes lap pontozási listáján a Saul fia vezet, a Le Film francais francia lap által megkérdezett kritikusok Nanni Moretti Anyám című filmje után a második helyre sorolták a magyar alkotást.

Az Arany Pálma-díj kiosztása és a záróünnepség május 24-én lesz Cannes-ban. A magyar mozikban június 11-től látható a Saul fia.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top