+ Történelem

Széles Gábor szerint Petőfit a Habsburgok áshatták el Barguzinban

Petőfi

Mivel már az én tv-émben is foglalkoznak ezzel az idióta témával, kénytelen vagyok megszólalni, és az álláspontomat rögzíteni – írja Széles Gábor.

Igazi abszurd gyöngyszemet találtunk Széles Gábor Facebook-oldalán, aki a Megamorv Petőfi Bizottság által megbízott kínai genetikusok eredményén élcelődik. A tudósok szerint ugyanis valóban Petőfi csontvázát találták meg Barguzinban.

Idézetek Széles Gábor írásából:

Mivel már az én tv-émben is foglalkoznak ezzel az idióta témával, kénytelen vagyok megszólalni, és az álláspontomat rögzíteni.

– írja Széles a Habsburgok utolsó bosszúja avagy az idiótizmus margójára című írásában.

1. Petőfi Sándor a magyarság lánglelkű költője volt. Egy zseni, ahogy általában minden zseni, ezzel Ő is tisztában volt. Nem néztem utána, hogy kb. 200 oldalnyi verset mennyi idő alatt írt meg, de egy biztos, Ő verset úgy tudott írni… finoman szólva, mint a vízfolyás. Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen ember miután kikerül Barguzinba utána egy árva sornyi verset sem ír le magyar nyelven.

2. Minden nagy ember, de kis ember is szívesen mesél a családjának az életéről.Szívesen ír visszaemlékezést is az életéről. /Természetesen Petőfi estében nem arra gondolok, hogy egy olyan hosszú emlékezést hagyjon az utókorra mint Napóleon Szent Ilona szigetéről, de legalább pár sort!/Mivel Petőfinek is lett volna, mit megírnia szövegben vagy versben./

3. Nehéz elképzelni, hogy ha a postamester lányát vette feleségül, magyarán benősült a postamester családjába, akkor egy levelet eljuttatni közvetítőkön keresztül Magyarországra, mondjuk Arany Jánosnak, az különösebb nehézségekbe ütközött volna számára.

Ide kattintva olvashatod el a teljes írást.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. bölöni gergő szerint:

    „szövegben vagy versben” – Gratulálunk a Széles látókörhöz! 😀

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top