x

A graffitiművészek bevették Eger várát

graffiti

Egerben négy fiatal művész egy absztrakt fémszerkezetre kifeszített ipari fóliára készít alkotásokat, amelyeket éjszakánként kivilágítanak. A művészek a távirati iroda híre szerint kétnaponta váltják egymást. Az alkotásokat április 14-ig lehet megtekinteni.

A térről áradó alkotó hangulat azonban nem teljesen fedi a hétköznapokat. Mint számos városban, úgy Egerben sincs örök egyetértés a városvezetők és a graffitisek között. A Paletta.Online és az Egri Ügyek beszámolói szerint: a vár mellett található aluljárót a város megbízásából két éve fehérre festették, megalapozva a szép, új világot. Azt szerették volna, ha a készülő graffitik kötődnek Gárdonyi születésének a 150 éves évfordulójához, és Egerhez. De hogy festhet, főleg egy graffitis megkötött kézzel, kérdezték a kritikusok. Kifogásolták azt is, hogy a város fővárosi művészeket keresett föl, mellőzve a helyi alkotókat.

Az egri graffiti hagyományairól ez a kisfilm szól, Egri nők és Egri csillagok nélkül:

Van, ahol nagyon szeretik a graffitiművészetet, máshol a konceptuális alkotó keresi a témában az új utakat, a külföldön pedig Berlin szabályosan a műfaj Mekkája.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!