+ Színház

Egy kikötőbe fut be a Quimby és a Budapest Bár

A Kultkikötő tíz év alatt a Balaton kulturális életének és turisztikai kínálatának a meghatározó tényezője lett. A tavalyi szezont 40 ezer nézővel zárták. Idén Fenyves és Boglár is feliratkozik a játszóhelyek közé.

Jubileumi nyári évadra készül a Kultkikötő. A Balatonföldvári Szabadtéri Színház az utóbbi években már a teljes nyári szezon alatt működött, a tizedik nyári szezonban térben is terjeszkedik.

Ez évtől Balatonföldvár mellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen, három új helyszínen nyitja meg kapuit. Június 26. és augusztus 29. között a négy játszóhely összesen csaknem 180 programmal várja a kulturális feltöltődésre vágyó nyaralókat, tájékoztatott a Kultkikötő sajtóközleménye kedden.

Mára a teljes nyári szezonban működő összművészeti fesztiválként jegyezhetjük a Kultkikötőt. A fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Balatonföldvár mellett idéntől a helyi önkormányzatok támogatásával Balatonfenyvesen egy, Balatonbogláron újabb két helyen is megnyitunk

– nyilatkozta Nagy Viktor ügyvezető igazgató.

Az elmúlt 10 év alatt a Kultkikötő szerves részévé, sőt meghatározó tényezőjévé vált a Balaton kulturális életének és turisztikai kínálatának. Programjainak látogatottsága 2011 és 2014 között 40 százalékkal növekedett, a tavalyi meghosszabbított szezont 40 ezer nézővel zárta.

kult2

Lázár Kati, Szabó Kimmel Tamás, Lukáts Andor, Szabó Éva és Benedek Miklós A folyón túl Itália című Orlai-produkcióban

A Kultkikötő a Budapest Bár (nyitóképünkön) szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a balatonföldvári születésnapi bulira – augusztus 1-én, szombaton. Ki más is kezdhetné a szezont, mint a Kultkikötőben a kezdetektől fogva fellépő KFT együttes.

A programsorozat csúcspontja minden évben a Quimby koncertje – a zenekar július 11-én csap a húrok közé Balatonföldváron. Valahogy így:

Könnyed zenés és prózai produkciókat hoz a Kultkikötőbe a kecskeméti Katona József Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Magyarországi Szerb Színház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Rózsavölgyi Szalon és a kaposvári Csiky Gergely Színház.

Határon túli teátrumok is vendégeskednek: a Szabadkai Népszínház és a Felvidékről érkező Écsi Gyöngyi egy-egy produkcióval lép fel. Független színházi alkotók is megjelennek, a Neptun Brigád egy őrült komédiával, Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek pedig egy tangó-operával.

kult3

Georges Feydeau Balfék című bohózatával érkezik Mohácsi János rendezésében a kecskeméti Katona József Színház

A vendégek hosszú névsorában a szakma nagyjait találjuk: Lázár Kati, Molnár Piroska, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Vári Éva, Takács Kati, Gálvölgyi János is a Kultkikötő színpadára lép, csakúgy, mint a fiatalok körében is népszerűségnek örvendő Szabó Kimmel Tamás, Csányi Sándor, Schell Judit, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás vagy Méhes Csaba és Rutkai Bori.

Idén a szervezők újdonságként operett gálaesttel is készülnek – Peller Károly, Szendi Szilvia és a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika közreműködésével.

Bővebb információért érdemes figyelni az összművészeti fesztivál folyamatosan frissülő weboldalát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top