+ Média

Ezért téptük a hajunkat tegnap

upc

A librarius.hu tegnap csak időnként volt elérhetetlen, de ezek szerint azokban a percekben mi is nagy látogatottságú oldalnak számítottunk. Köszönjük UPC!

Keresés a weben

A UPC Magyarország Kft. előfizetői számára csütörtökön elérhetetlenné váltak bizonyos nagy látogatottságú weboldalak, a lefolytatott gyors műszaki vizsgálat szerint azok nem a UPC hibája miatt voltak elérhetetlenek – közölte a társaság pénteken.

  • A librarius.hu tegnap csak időnként volt elérhetetlen, de ezek szerint azokban a percekben mi is a nagy látogatottságú oldalak közé tartoztunk. Köszönjük, UPC!

A UPC közleménye szerint rendszeresen felülvizsgálja hálózatának adatátviteli kapacitását és szigorú sztenderdek szerint biztosítja az optimális és kiegyensúlyozott adatforgalmat. Ennek megfelelően történt az az átkonfigurálás is, amelynek normális esetben nem kellett volna érzékelhető problémát okoznia az ügyfelek számára.

A cég azt feltételezi, hogy az említett oldalak kiszolgálói részéről nem történt meg az adatforgalom megfelelő tranzitútvonalakra való átterhelése, annak érdekében, hogy a tartalom továbbra is eljuthasson a fogyasztókhoz.

A UPC soron kívül megtette

azokat a technikai intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik a tévécsatornák weboldalainak elérését, a megszokott módon.

A UPC Magyarország Kft. és anyavállalata, a Liberty Global számára továbbra is alapvető érték a netsemlegesség, ezért visszautasítják a sajtóban megjelent azon értesüléseket, amelyek bármilyen internetes tartalom blokkolását vagy háttérbe szorítását feltételezték – áll a közleményben.

Április elsejével megszűnt a közvetlen adatkicserélés

a magyar UPC hálózata és az Externet között – írta csütörtökön a HWSW honlap. Értesülésük szerint a korábban a BIX-en keresztül  – a Budapest Internet Exchange, ahol a magyarországi netszolgáltatók egymáshoz kapcsolódnak – folyó adatcsere lekapcsolásáról a UPC hozott döntést, ezzel “elvágva” felhasználóit az Externet hálózatán lévő oldalaktól és online szolgáltatóktól, köztük az RTL Klub különböző oldalaitól is.

Pénteken Katona Ádám, az Externet marketingigazgatója az Indexnek megerősítette, hogy a BIX-en, vagyis a korábbi útvonalon indult újra az adatforgalom közöttük és a UPC között. Hogy mi késztette erre a UPC-t, azt Katona Ádám nem kommentálta.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->