Drámai Facebook-üzenetben búcsúzott színházától Szalay Kriszta

szalay-1024×678

Szalay Kriszta színművésznek a Katona József Színháztól a Pesti Magyar Színházig ívelő pályája a legkevésbé sem mondható szokványosnak. A kísérletező alkotó részt vett Magyarország első független társulata, a Komédi franc ez? megalapításában, nevéhez kötődik a sörözőkben Hraballal fellépő PAB színház. Produceri munkák mellett rendezett és darabot is írt: az És a nyolcadik napon…  című művében egy Down-szindrómás kisfiú játszotta a főszerepet.

szalay_kriszta_01

Három éve Orbán Viktornak írt nyílt levelet – bevallottan polgári szavazóként – soha nem érzett mértékű szorongásáról, az ország állapota miatt érzett aggodalmairól. Levelére a miniszterelnöktől nem, Nagy Bandó Andrástól viszont kapott “választ”.

A Magyar Színházban két évadot töltött el, az Őze Áront váltó új direktor, Zalán János több művésztársa mellett vele sem hosszabbított szerződést. Mindezek után így búcsúzott barátaitól a Facebook-on:

Ültem a tükör előtt a fodrászatban, s láttam, ahogy harmadszor megyek a Magyar Színházba… majd… Először stúdiósként ott éreztem meg a színház szerető légkörét. Körül ölelve Kállai Ferivel, Fülöp Zsigával, Kalocsay Miklóssal, Tahi Jóskával, Őze Lajossal, Peremartoni Krisztával… és még sorolhatnám. A múlt vezetett oda ismét 2 évvel ezelőtt. Tegnap lelkem teljes békéjével , szívemben szeretettel pakoltam. Az öltözőasztalt kitakarítottam, s megöleltem az elmúlt két évad tapasztalatait. Köszönöm Mindnyájatoknak, kedves Magyar Színházasok:))))) Rengeteg nézőt és sok tartalmas feladatot kívánok nektek:)Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!