+ Életmód

Döbbenetes szépészeti eljárások: bepállott fejek, fagyott szeplők

szeplők

Napjaink debella műmellei és felfújt szájai kismiskák azokhoz a szépészeti eljárásokhoz képest, melyek a 20. század elején hódítottak a nők körében.

Napjaink debella műmellei és felfújt szájai kismiskák azokhoz a szépészeti eljárásokhoz képest, melyek a 20. század elején hódítottak a nők körében. A 30-as, 40-es években faggyal támadtak a szeplők ellen, az üde arcpír elérése érdekében pedig nevetséges maskarákban pácolódtak az asszonyok.

Manapság kevés az olyan celebritás, akinek arcát nem érintette volna a plasztikai sebész szikéje. A sztárok rögeszmés küzdelme az öregedés ellen nem új keletű, már a viktoriánus korban sziklaszilárd álláspont volt, hogy egy nőnek kötelessége a dekoratív külcsín. A történelem előrehaladtával ez az elvárás nemhogy lankadt, de egyre inkább erősödött, és a vonzó külső megőrzésének érdekében komplett iparágak kezdtek kialakulni. A komolyabb szépészeti piperék és eljárások a 20. század elején robbantak be a nők életébe, akik a tökéletesség érdekében hajlandóak voltak a legfurcsább kezeléseknek is alávetni magukat.

szeplők

Az itt látható Max Factor arcpakolás műanyag „jég”segítségével történik. Az eljárás során vízzel töltötték meg a kockákat, majd az arckezelés előtt a mélyhűtőben fagyasztották meg a bennük lévő folyadékot.

szeplők

A makulátlan, sima bőr érdekében a nők még vákuum szivattyúkat is hajlandóak voltak az arcukra csatolni, hogy a szívógép elvégezze a piszkos munkát és feszes arccal távozzanak a kezelésről.

szeplők

A 40-es években a súlycsökkentés bizarr formáinak kora. Az egyik legnépszerűbb szerkezet az az ormótlan fémmasina volt, mely elsősorban a lábakat döngölte a fogyás érdekében.

szeplők

A 30-as években indult hódító útjára a beépített csőrrel felturbózott napszemüveg, mely megvédte orrunkat a kellemetlen leégéstől.

szeplők

A Power Plate korszak előtt a világ a Vibr-Slim nevű fogyasztógépre izgult. A 20-as évek vibrációs zsírégetője az izmok folyamatos összehúzódására specializálódott és a kalóriák szinte olvadoztak a delikvens testéről.

szeplők

A harmincas évek DIY evezőgépe: egy vascső, melynek két végén fásli szerű anyagok biztosítják a testhez való csatlakozást.

szeplők

Barkácsolj magadnak gödröcskét, amíg alszol! Az 1936-ban kijött fantasztikus találmányt a fejre kellett helyezni miközben az igazak álmát aludta az önplasztikára vágyó fogyasztó. A madzag két oldalára egy-egy csavart helyeztek, mely arcunk közepébe fúródva próbálta elérni a kívánt hatást.

szeplők

A kőkemény 40-es évek megkövetelték a rózsaszín arcpírt. A hatást a fej körüli nyomással lehetett elérni egy sisak szerű tárggyal, melynek hatása felért egy tempós hegyi sétával.

szeplők

Az árammal működő, kísérteties fejék lényege, hogy hőt termeljen. A fej szép lassan bepállik, a vérkeringés pedig oly mértékben stimulálódik, hogy a bőr tökéletesen frissnek fog tűnni.

szeplők

A szeplők szén-dioxiddal való befagyasztása igencsak népszerű eljárás volt a harmincas években. Míg a folyamat zajlott, a szemeket légmentes dugókkal tapasztották le az orrlyukakat pedig egyszerűen begyömöszölték a biztonság érdekében. Hogy a szépülni vágyó páciens ne fulladjon meg, egy csövet dugtak a szájába melyen keresztül lélegezhetett.

szeplők

A napkrémek megjelenése előtt a strandolók kissé máshogy értelmezték a napsugarak elleni védelmet. A negyvenes években a szeplők elleni köpenyt ajánlották, melyben még beépített napszemüveg is volt!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top