+ Színház

Egy súlyos darab Valentin-napra

egy perccel tovább

Ez sajnos sok családban ismerős lehet. Így történhetett meg az, amikor egy nézőnk előadás közben elment sírva. Utána írt egy levelet, hogy nem velünk volt problémája, csak annyira felkavartuk. Dolga volt önmagával.

Tallér Edina Egy perccel tovább című darabja lesz látható a Vallai Kortárs Előadó-művészeti Fesztiválon az RS9 Színházban február 14-én, szombaton 17 órakor (Bp., 1075 Rumbach Sebestéyn u. 9).

A darab egy kis-nagylányról szól, aki kínlódik az érzéseivel, félelmeivel, gyerekkorával. Majd megjelenik a férfi, aki egy személyben mindenki. Mostoha, apa, brutális macsó és szerelmes férfi. Megment vagy rabul ejt? Szeret, nem szeret, szeret, nem szeret…Az előadás a párkapcsolat nehézségeiről, a párválasztás felelősségéről, az együttlét örömeiről-bánatairól , a férfi-nő örök ellentétének kialakulásáról szól. Mit rontunk el egy társkapcsolatban? Miért nem működik? Miért hozzuk jelenbe a múlt hibáit? Többek közt ezekre a kérdésekre keres választ a darab. Se vele, se nélküle. Sokunknak ismerős lehet.

A darabot Mester Szilvia és Köleséri Sándor adja elő, akusztikus gitáron közreműködik Takács Attila, a darabot Koleszár-Bazil Péter rendezte. Tallér Edina Kiskunhalason született, 1971-ben, a Hajtűkanyar és az Irodalmi Sátor Egyesület alapító tagja. A Stúdió 13 nevű színházi alkotóközösség író-dramaturgja. 2007 óta publikál irodalmi lapokban. 2010-ben jelent meg A húsevő című rövid regénye a Kalligram gondozásában, valamint Egy perccel tovább című drámája a Mozgó Világban.

Köleséri Sándorral nemrég készítettünk interjút, erről a darabról is kérdeztük:

A darabban lévő lány speciális eset, mert édesapja gyerekkorában elhagyta, majd a mostoha apja szexuális molesztálta. Ez sajnos sok családban ismerős lehet. Így történhetett meg az, amikor egy nézőnk előadás közben elment sírva, vagy aki a végén zokogott. Aki elment, utána írt egy levelet, hogy nem velünk volt problémája, csak annyira felkavartuk. Dolga volt önmagával. Nagyon sok ember hordozza magával a múltjának olyan eseményeit, amik nincsenek helyükre téve, de addig a jelen sem lesz felhőtlenül boldog és a sérült ember önmagának sem jó társaság.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top