+ Ajánló

Különleges tárlatvezetés a Hopp Ferenc Múzeumban

Különleges tárlatvezetésekkel és kísérőpogrammal zár vasárnap a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ötezer év kínai művészetét áttekintő kiállítása.

Különleges tárlatvezetésekkel és kísérőpogrammal zár vasárnap a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ötezer év kínai művészetét áttekintő kiállítása.

A szépség szíve – Ötezer év kínai remekművei címet viselő kiállításban Fajcsák Györgyi kurátor és Peller Tamás restaurátor tart közös tárlatvezetéseket. Peller Tamás a kínai papír titkáról és a tekercsképek restaurálásáról mesél részletesebben.

A tárlatvezetések alatt Horváth Janisz festőművész készít kérésre kínai kalligráfiát a holdújévvel, tavaszünneppel kapcsolatos jókívánságokkal.

A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2014 októberében nyílt kiállítása a kínai művészet meghatározó anyagainak ötezer éves használatát tekinti át az intézmény csaknem 8000 darabos kínai gyűjteményéből összeállított, reprezentatív válogatáson keresztül.

Az Andrássy úti múzeumban látható jáde-, porcelán- és lakktárgyak, festmények mellett nemcsak a kiállított darabok jelképrendszerét, rituális vagy világi használatát és készítéstechnikáját, hanem a művek létrehozásának eszmei hátterét is megismerhetik a látogatók a kiállításban olvasható és hallható filozófiai és irodalmi művek segítségével.

A finisszázs részletes programja a www.hoppmuseum.hu/programok honlapján érhető el.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top