+ Zene

52 országban lesz kapható a magyar zenekar lemeze

special providence

Európa legnagyobb progresszív kiadójához szerződött le a Special Providence, így a márciusban megjelenő Essence of Change című nagylemezünk a teljes kontinensen, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban is kapható lesz.

Keresés a weben

Európa legnagyobb progresszív kiadójához szerződött le a Special Providence, így a márciusban megjelenő Essence of Change című nagylemezünk a teljes kontinensen, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban is kapható lesz.  Az instrumentális zenekar a magyarok közül az első, amely a legendás brit kiadóval megállapodott.

A magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb 2015-ös híre, hogy a Special Providence szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat stílusában a legnagyobb Európában, olyan zenekaroknak, előadóknak jelentette meg már lemezét az elmúlt bő 20 évben, mint a Threshold, a Spock’s Beard és John Wetton (King Crimson). Az illusztris névsor mostantól a Special Providence-szel folytatódik, ami annyit jelent, hogy negyedik nagylemezük, az Essence of Change márciustól 52 országban kapható majd. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A négytagú csapat – ezúttal már Kaltenecker Zsolt billentyűssel – nyáron felvette lemezét a SuperSize Recording stúdióban, megjelenése márciusban várható. Markó Ádám dobos/zenekarvezető szerint az eddigi legprogresszívebb anyagot írták meg. A lemezbemutató március 13-án lesz a Dürer Kert nagytermében.

Egy dal a hamarosan megjelenő lemezről:

Tavaly a magyar zenekarok a világzenében remekeltek: a Söndörgő például a WMCE listáján szerezte meg az első helyet, a Cirkusz-KA pedig egy nemzetközi dalversenyen csípte meg a dobogót.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Baranyai György szerint:

    Rick Wakeman 1970-es évek, VIII. Henrik hat felesége, Utazás a Föld középpontja felé, Criminal Records stb. Persze attól még jó zene ez. Tisztelettel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top