+ Film

Közeleg A szürke ötven árnyalatának hazai premierje

Közeleg A szürke ötven árnyalata hazai premierje

A nagy sikerű erotikus regény filmváltozatának megszületése azért is érdekes, mert E. L. James írónő hajdan bejelentette, hogy nagyon határozott elképzelései vannak a film szereposztásáról.

Február 12-én mutatják be itthon az UIP-Duna Film forgalmazásában A szürke ötven árnyalata című nagy sikerű regény filmes adaptációját. A két magyar szinkronos előzetes után most megérkezett a film plakátja is – írja a Mozimánia.

E. L. James regénye az elmúlt évben is hónapokon keresztül vezette a bestseller-listákat világszerte. Kiadása óta az Ötven árnyalat trilógiát 51 nyelvre fordították le, és több mint 100 millió példányt adtak el belőle nyomtatott és digitális formában – ezzel a trilógia bekerült minden idők leggyorsabban legnagyobb példányszámban fogyó könyvei közé.

Magyarországon is nagy népszerűségre számíthat a film, hiszen James regénye a hazai legolvasottabb könyvek listáján is szép pozíciót ért el a Líra szeptemberi összefoglalása szerint.

A regény filmes változatának megszületése egyébként azért is érdekes, mert E. L. James írónő híres-neves arról, hogy anyatigrisként védi könyvének jogait és figyelemmel követi annak minden mozdulatát a világban. Az írónőnek, mint mondta, nincs szüksége „ingyen reklámra”, így például nem átallott beperelni egy ártatlan rendezvényszervezőt, amiért az Ötven árnyalat motívumainak felhasználásával akart partikat csapni.

Ezért is lett ő a film producere. Mi több, miután a Universal Pictures és a Focus Features megvásárolta a filmjogokat, az írónő hajdan azt is bejelentette, hogy nagyon határozott elképzelései vannak a film szereposztásáról. Akkor James a The Daily Telegraphnak így nyilatkozott:

Három jelöltem van Christian szerepére és négy színésznőről tudom elképzelni, hogy eljátssza Annát, de a nevüket nem fogom megmondani.

Az olvasók milliói számára ikonikus figurákká vált Christian Grey és Anastasia Steele szerepében végül Jamie Dornant és Dakota Johnsont láthatják a mozivásznon a nézők. A forgatókönyvet Kelly Marcel jegyzi, a rendező Sam Taylor-Johnson.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top