+ Film

Érkezik Almodóvar legújabb filmje, a Silencio

Érkezik Almodóvar legújabb filmje, a Silencio

Ugyan a film sztorijáról egyelőre vajmi keveset lehet tudni. Annyi bizonyos, hogy többek között Madridban forgatják majd, teljes egészében spanyol nyelven.

Jövő áprilisban kezdik el a gyártási munkálatait Pedro Almodóvar legújabb filmjének Silencio (Csend) címmel – írja a Variety.com

A legendás spanyol rendező nem régiben a Financial Times-nak így nyilatkozott jövőbeli filmjéről:

A Silencio egy ütős dráma, ami engem roppant izgatottságban tart… A nők mozija lesz, nagyszerű női főszereplőkkel.

A Silencio sztorijáról egyelőre vajmi keveset lehet tudni. Annyi bizonyos, hogy többek között Madridban és Spanyolország más tájain forgatják majd, teljes egészében spanyol nyelven – valamint, hogy a cím, sejtelmesen, a filmnek arra a fő motívumára utal, amely az események kibontakozása során a vesztük felé sodorja a film női főszereplőit.

Ennyiben tehát úgy tűnik, Almodóvar a Silencioval is folytatja életművében a női dráma tematikát, gondolva itt a rendező legsikeresebb és legelismertebb filmjeire: az 1995-ös  La flor de mi secreto (Titkom virága), a ’99-es Todo sobre mi madre (Mindent anyámról) vagy a mai napig a legjobb Almodóvar-rendezésként számon tartott 2006-os Volver, Penelopé Cruz főszereplésében. Almodóvar legutóbb az Eszeveszett mesék című argentin-spanyol koprodukciót karolta fel producerként, amit aztán a Times és a Variety is 2014 legjobb filmjének választott.

A Silencio producere és egyúttal a rendező testvére, Agustin Almodóvar elmesélte, hogy még nagyon az elején járnak a film gyártásának, egyelőre csak a lehetséges forgatási helyszíneket veszik számba, akárcsak a szereposztás esetében. A színészek kiválasztása kapcsán egyébként maga a rendező is elismerte, hogy bajban van:

A casting ennél a filmnél elég nehéz ügy, mert ez, amit most írtam nem igazán működik azokkal a színész-barátaimmal, akikkel eddig dolgoztam.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top