+ Jegyzet

Bérletmaffia és időutazás a Moszkva térre

Budapest

Mit adtál nekünk, Budapest 2014? Kis híján beszerveztek a BKK bérlettel spílerkedő maffiájába. Aztán emlékművet állítottak a Moszkva térnek, megpróbáltuk dekódolni a Szigeten bulizó tömeget.

Kultúr-újságíróskodni az év nagy részében lótifuti munka. Ex-gyárépületekben színházat felkutatni, kiállítást a város szélén, interjút a nyóckerben. Meg van, amikor szerencsés a csillagzat és újságírónk a metróból felfele jövet esik hasra a megírandóban. Mit adtál nekünk, Budapest 2014?

1. Volt szerencsénk a fővárosi nyár legkritikusabb pontját a legsűrűjéből végigkísérni. A Sziget Fesztivál alkoholmentes (!) pultjának túloldalát meleg szívvel ajánljuk bármely önjelölt társadalomkutatónak. Multikulti tanulmány: A no alcohol egyezményes nyelve és Cappuccino-index.

2. Egy „otthon hagytam a bérletem” reggelen összetalálkoztunk a hetes busz két ellenőrével. Bár szó se róla, a büntetést tisztességesen megkaptuk, a szeánsz végeztével azért kis híján beszerveződtünk a Budapesti Közlekedési Központ alvilágába. Bérlet-biznisz 2014? Íme, a BKK ajánlata első kézből.

3. Ha már metróból felfelé, akkor kihagyhatatlan a Moszkva térnek állított gerilla-emlékmű. Névváltoztatós politikai rendszerek: Felszabtér, Széll Kálmán és hálló elvtársnéIdőutaztunk a Moszkva térre.

4. Az élhetetlenségi irónia kimeríthetetlen tárházát kínálják a budapesti albérletkeresés mélységei és magasságai. Kollégánk belevetette magát a sűrűjébe: egy kiló zsír és egy albérlet. Egykéthá’, ötvenezerről indul a licit.

(Úgy éreztük, érdemes tisztázni, hogy a cikkhez tartozó főkép természetesen és pusztán egy roppant laza asszociációs társítás eredményeként került oda, ahol van.)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top