+ Sztori

Hatmillió emberrel találkozott a pápa

Az olasz sajtókommentárok szerint az adatok azt mutatják, hogy Ferenc pápa „varázsa” nem csökkent, és továbbra is tömegeket vonz Rómába.

Mintegy hatmillióan vettek részt a Ferenc pápával a Vatikán különböző helyszínein rendezett találkozókon a miséktől az audienciákig – közölte hétfőn a Vatikán.

Az adat azokra vonatkozik, akik a Szent Péter téren és a vatikáni audiencia-teremben rendezett általános meghallgatásokon és a pápai államban adott magán audienciákon vettek részt, valamint jelen voltak a Szent Péter-bazilikában, a Szent Péter téren és a Szent Márta-házban a Ferenc pápa által bemutatott miséken vagy a vasárnap délben mondott beszédein.

A majdnem hatmilliós szám becsült adat, mivel a szerdai általános audienciákra például „csak” 1,2 millióan foglaltak ülőhelyet, és a pápával való találkozókon részt vevő tömeg nagy része a Szent Péter téren állva hallgatta az egyházfőt. A legtöbben, 730 ezren idén áprilisban látták és hallották személyesen Ferenc pápát, amikor a vatikáni szertartások között volt XXIII. János és II. János Pál pápa szentté avatása is.

2013-ban – Ferenc pápa megválasztásának évében – 6,6 millióan jöttek el a Vatikánba. Az olasz sajtókommentárok szerint az adatok azt mutatják, hogy Ferenc pápa „varázsa” nem csökkent, és továbbra is tömegeket vonz Rómába.

A mintegy hatmillióban nincsenek benne azok, akikkel Ferenc pápa idei olaszországi és külföldi útjai alatt találkozott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top