+ Zene

Az opera színpadáról osztott ki egy nézőt a zenei legenda

Az opera színpadáról osztott ki egy nézőt a zenei legenda

A világhírű argentin-izraeli muzsikus éppen egy Schubert-szonátát játszott, amikor megzavarta a villanófény.

Megszakította a Scalában adott hétfő esti zongorakoncertjét Daniel Barenboim egy vakuzó néző miatt, akit meg is szidott neveletlen viselkedéséért.

A világhírű argentin-izraeli muzsikus éppen egy Schubert-szonátát játszott, amikor megzavarta a villanófény. Abbahagyta a játékot, felállt, majd a fényképező néző felé fordulva a következőket mondta:

Én megpróbálom Önöknek a legjobbat nyújtani, de nincs kellő tiszteletük. Minden koncerten elmondom ezt, gyakran tréfás módon. Most viszont komolyan mondom. Aki a hangversenyeken fotózik, az neveletlen.

A közönség tapssal fogadta a felszólalást, amely után folytatódott a koncert. Ez a hangverseny volt a karmester-zongoraművész utolsó előtti fellépése a Scala főzeneigazgatójaként, a milánói operaház közönségétől kedden este búcsúzik Beethoven Fideliójával. Posztját december végén adja át Riccardo Chailly olasz dirigensnek, de a tervek szerint vendégkarmesterként továbbra is vezényel majd időnként a Scalában.

Néhány nappal ezelőtt a dalszínház intendánsa, Alexander Pereira is kikelt a vakuzás, a mobilok csörgése és a közönség azon rossz szokása ellen, hogy előadások alatt az okostelefonjaikat bújják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top