+ Zene

Elhunyt az olasz filmzeneszerző

Az olasz sajtó pénteki közlése szerint Manuel De Sica szívinfarktust kapott.

Életének 66. évében elhunyt Manuel De Sica olasz filmzeneszerző, Vittorio De Sica rendező fia. Az olasz sajtó pénteki közlése szerint a zeneszerző szívinfarktust kapott – írja a Híradó.hu.

Manuel De Sica többek között Ella Fitzgeraldnak és Tony Bennettnek is írt zenét. Csaknem kilencven film zenéjét szerezte, először 1968-ban, az apja által rendezett Szeretők című filmben működött közre. Ő szerezte a zenéjét az Arany Medve, BAFTA- és Oscar-díjas Finzi-Continiék kertje című, 1970-es filmdrámának, amelynek zenéjéért Grammy-díjra is jelölték. Apja nyomdokait követve Manuel rövid ideig kipróbálta magát rendezőként is. Az Intorno című rövidfilm mellett nevéhez fűződik a L’eroe című tévéfilm, amelyben apja és testvére is felbukkant szereplőként.

https://www.youtube.com/watch?v=6B9zwysEbAo

Böszörményi Zsuzsa 1995-ös Vörös Colibri című, olasz-magyar koprodukcióban készült és nemzetközileg is elismert filmjének zenéjét is De Sica szerezte. Manuel De Sica az elmúlt években együtt dolgozott testvérével, a népszerű színésszel, Christian De Sicával, illetve Enrico Oldoini és Carlo Vanzina rendezővel. 2004-ben megkapta az Olasz Köztársaság Érdemrendjét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top