+ Történelem

Halloweenra felfedik Mussolini titkos bunkerét

Halloween estéjén felfedik Mussolini titkos bunkerét

74 évvel azután, hogy a Duce 1940-ben elkezdte kiépíteni személyre szabott óvóhelyét, látogathatóvá teszik az érdeklődők számára a föld alatti alagútrendszert.

„Stílusosan” Halloween napján, október 31-én nyitják meg Rómában az olasz diktátor, Benito Mussolini titkos bunkerét.

74 évvel azután, hogy a Duce 1940-ben elkezdte kiépíteni személyre szabott óvóhelyét, látogathatóvá teszik az érdeklődők számára a föld alatti alagútrendszert. A bunkert a diktátor a Villa Torloniához, saját luxusrezidenciájához tartozó hatalmas kert alatt építette ki, tartva a Szövetséges erők bombázásától – 140-150 méterre a villától.

Benito Mussolini 1922 és 1943 között vezette Olaszországot, a II. világháborúba Adolf Hitler oldalán szállt be. Fasiszta törvényhozásaival több ezer zsidót öltek meg vezetőségének ideje alatt. 1943-ban letartóztatták, majd 1945 áprilisában fogták el a Szövetséges erők elől menekülve és kivégezték. Halála után testét közszemlére tették Milánóban. A most megnyíló bunkert gázbiztos ajtókkal szerelték fel és négy méter vastag betonfallal biztosították, hat és fél méterrel a föld alatt. Az építkezés Mussolini bukásával 1943-ban félbemaradt, a látogatók változatlan állapotban láthatják majd az óvóhelyet.

Halloween estéjén felfedik Mussolini titkos bunkerét

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top