+ Film

A bordélyházban is zenélő Depeche Mode új DVD-vel jelentkezik

Anton Corbijn rendezi a zenekar következő kiadványát, amelynek anyagát Berlinben rögzítették.

Live in Berlin címmel november 17-én jelenik meg a Depeche Mode új koncert DVD-je, illetve dupla CD-je.

A kétórás koncertfilm rendezője Anton Corbijn holland filmes/fotós, aki a nyolcvanas évek közepe óta dolgozik együtt a Depeche Mode-dal – közölte a Sony Music kedden az MTI-vel.

A Live in Berlint az O2 World Berlin Arenában rögzítették 2013. november 25-én és 27-én, a brit csapat legutóbbi stúdiólemeze, a Delta Machine turnéján. A koncertsorozaton 32 országban több mint 2,4 millió ember látta a zenekart a színpadon, Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban léptek fel 2013. május 21-én. A Delta Machine az év márciusában 12 országban debütált az 1. helyen, köztük Magyarországon.

A CD és a DVD a Delta Machine dalainak élő változata mellett természetesen a formáció legemlékezetesebb és legnagyobb slágereit is tartalmazza, köztük a Personal Jesust, a Policy of Truth-t, a Walking In My Shoest és az Enjoy the Silence-t. A deluxe változatban a vásárló megkapja a Live in Berlin DVD-t, a Live in Berlin show audio anyagát két CD-n, valamint egy második DVD-t Alive in Berlin címmel, amelyet szintén Corbijn rendezett, és a teljes élő show mellett színfalak mögötti jelenetek, interjúk, illetve egy kétdalos akusztikus műsor lesz rajta. Utóbbit a Salon Bel Amiban rögzítették, amely Berlin legöregebb, még létező bordélyháza. A csomagnak szintén része a Delta Machine 5.1-es mixe egy Blu-ray audio lemezen.

Berlinnek különleges helye van a Depeche Mode szívében, és fordítva: a zenekarnak is nagyon erős követői vannak a német fővárosban. A film megpróbálja megörökíteni a koncertek fénypontjait, a különleges kapcsolatot rajongók és a zenészek között” – mondta a rendező, Anton Corbijn.

Az 1980 óta működő brit csapat világszerte több mint százmillió lemezt adott el. A Magyarországon többször is fellépett Depeche Mode-ban három alapító tag, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher szerepel.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top