+ Színház

Lenézte az X-faktort Alföldi

A színész-rendező a színházi rendezéshez hasonlónak tartja és élvezi a mentori szerepet.

Az RTL Klubon futó X-faktor kapcsán készített interjút Alföldi Róberttel a hvg.hu. A színész-rendező szerint a mentori munka nem sokban különbözik a színházitól.

„Nem gondolom, hogy a színházi munkához képest ez másmilyen. Ugyanúgy helyzetbe kell hozni embereket, hogy kézben tartsák, és vállalják saját magukat, megmutatkozzon a tehetségük. Nekem újdonság volt az X-Faktor abból a szempontból, hogy ez egy olyan műfaj, amiben eddig nem nagyon mozogtam. Abból a szempontból viszont nincs különbség, hogy színpadon ki hat, vagy ki nem. Én abban tudok segíteni, ha tudok, hogy hogyan működjön valaki a közönség, a kamerák előtt.”

Az interjúból kiderül, hogy bár Alföldi korábban lenézte az ilyen jellegű műsorokat, később megtalálta a műfaj szépségeit.

„Nekem kinyílt egy világ, amit nem ismertem, ami nem is érdekelt és le is néztem. Erre kiderült, hogy ez egy ugyanolyan kemény és szép világ, mint amiben én is dolgozom.”

A művész a generációs különbségekről is beszélt:

„Ijesztőnek tűnik, de ez egy másik generáció, annyira otthon vannak ebben a műfajban, hogy anyanyelvi szinten beszélik. Olyan világban élnek, ami számukra természetes, kiskoruktól fogva fogyasztják, ismerik, a zene is első pillanattól fogva hozzátartozik az életükhöz. A mi generációnknak a pop egy különlegesebb élmény. De tőlünk meg tudják tanulni, hogy hogyan tartsák kézben és fejlesszék ezt az anyanyelvet.”

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top