+ Jegyzet

A mi utcánk!

utcánk

Egyre gyakrabban érezzük azt, hogy benn vagyunk egy olyan utcában, ahová nem önszántunkból mentünk be. Ez (nem) a mi utcánk!

Tisztelt Választópolgár! Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter 2014. október 7-én (kedd) 13 órakor VÁLASZTÁSI UTCAFÓRUMOT tart a Glorius Szálloda előtti téren (Makó, Csanád vezér tér 2.). Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!” – olvasható a röplapon, amelyet ma terítettek Algyőn. 

Algyő légvonalban is 30 kilométerre van Makótól. 
Így adódhatnak (adódtak) kérdések a falumbeliek körében. 
A legelső: miért menjen át egy algyői egy makói rendezvényre, amikor ez a kampány az önkormányzati választásról szól?
Fölteszem, a kormánypárti rendezvény szervezői azt gondolják, miután a választókerületeket átrajzolták, és Algyő Makóval együtt Hódmezővásárhelyhez tartozik, az együvé tartozó polgároknak ajánlatos megismerniük egymást. 
Olyan olvasata is van ennek a meghívónak, hogy bár most polgármestert és képviselőket választanak a települések, és az önkormányzatoknak nem fölöttese az országgyűlési képviselő, azért mégsem árt, ha jó munkakapcsolatban vannak vele.
Ez is érthető. utcánk utcánk utcánk
Az utcafórummal azonban van egy kis gond. Ez echte vásárhelyi találmány. Nem pont azt jelenti, hogy az adott utca, tér (jelen esetben Csanád vezér) ügyes-bajos gondjait, útépítést, kátyúzást, járdaépítést stb. vitatják meg a jelenlévők, hanem azt, hogy megáll a politikus az utcán, beszél, és lehet tőle kérdezni, bármilyen témakörben, épp mintha találkoztak volna. Jó ötlet, átvették másutt is. Lehet, hamarosan Algyőn is lesz ilyen. Azért mégis jó lett volna elmagyarázni, mi fán terem. 
Lehet, túlérzékeny vagyok, de elmagyarázom, miért. utcánk
Mi, akik 1997. október elsején úgy döntöttünk népszavazáson, hogy Szegedtől – amelyhez 1973-ban, központi döntéssel hozzácsatolták a falunkat – elszakadunk, önálló önkormányzatot hoztunk létre. Most viszont egyre gyakrabban érezzük azt, hogy benn vagyunk egy olyan utcában, ahová nem önszántunkból mentünk be. utcánk 1

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top