+ Film

Ezt a levelet írta egy arab George Clooney-nak

george clooney

Traumatikus élmény lehet, ha az első arab esküvő, amin részt veszel, a sajátod. Mert akkor ahhoz képest a Bazi nagy görög lagzi visszafogottnak tűnik majd.

A következő levelet írta Amer Zahr arab-amerikai humorista a civilarab.com-on George Clooney-nak az esküvője előtt:

Kedves George!

Gratulálok, feleségül veszed Amal Alamuddint.  Aki nemzetközileg elismert jogász. És ezen felül egy közülünk. Megütötted a főnyereményt.

A CNN diszkrétnek nevezte. Úgy néz ki megtaláltad az egyetlen arab nőt, aki nem dicsekszik az egész világ előtt azzal, hogy George Clooney-val jár. Szerencsés vagy.

Van néhány tanácsom neked,

mint arab srác a nemsokára arabnak. Igen, te most még nem vagy arab, de hamarosan az leszel. Tudod mikor egy arab nő hozzámegy egy fehér férfihoz, ő maga nem lesz fehérebb. A férfi lesz inkább olyan mint mi. A Wikipedia szerint ír, német, angol és távolabbi skót és holland felmenőkkel rendelkezel. És Kentucky-ban születtél. Amennyire meg tudom állapítani, “egészen fehér” vagy. Kösd be a biztonsági övedet, jó menet lesz.

Rólam sokan tudják, hogy felzaklat ha egy arab lány nem-arabhoz megy hozzá. De legtöbbször arabbá változtatják a nem-arab srácokat. És amikor ez bekövetkezik, én teljes mellszélességgel támogatom. A kultúránk erős. És ragadós. És bár te vagy George Clooney, nem tudsz majd ellenállni a jelenségnek.

Ó, és egyébként több tízezer

arabot hívnak George-nak. Apukám az egyik. És nem is arabosítják vagy ilyesmi. Csak szimplán “George”. Csak máshogy mondjuk a “g”-t, mint a “bézs” szó végén. (Angolul beige.) Szóval szépen ki tudjuk majd mondani a neved. És nem ti lesztek az első George és Amal sem. Szóval tök jól beilleszkedhetsz.

Oké, szóval beszéljünk pár dologról még. Készülj fel arra, hogy fel kell fedezned Libanont. Mi arabok igazán büszkék vagyunk a helyre, ahonnan jöttünk. És a libanoni arabok igazán mega-hiper-szuper büszkék. Libanon gyönyörű hely, és nagyon jól fogod érezni magad.

De mivel a filmek kicsit későn érik el a térséget, ne lepődj meg, ha az arabok megjegyzést tesznek, hogy mennyire tetszett nekik az Ocean’s Eleven. Még valószínűleg lövésük sincs az Ocean’s Twelve-ről meg Thirteenről. Ha lehet, ne lődd le a poént.

A másik, hogy bár Bejrút egyes

részei gyönyörűbbek mint bármely másik hely a világon, ne lepődj meg ha a legtöbb része viszont úgy néz ki, mintha tegnap bombázták volna. Ez normális mifelénk.

Ha már itt tartuk, elveszel egy nemzetközi jogászt, aki királyokat képviselt és főtitkárok tanácsosa volt. Mi arabok imádjuk a politikát, és úgy hiszem, Amal sem kivétel. Sokat fogsz tanulni az arab történelemről és az elmúlt század politikájáról. Ha eddig még nem kaptál volna oktatást Palesztínáról, majd fogsz. Dőlj hátra és élvezd. Sokat fogsz tanulni. És mindig csak az igazat. Elég régóta vagy Hollywoodban, sok minden sokkolóan hathat így elsőre, de ez is normális.

És nem akármilyen arab lányt

veszel feleségül, hanem egy olyan arab lányt, aki a nemzetközi jog szakértője. És mi arabok semmit nem szeretünk jobban, mint a nemzetközi jog megvitatását, azon belül is hogy hogyan árul el minket már milyen régóta. Azaz mindigis. Lehet, hogy lesz egy kis düh és harag Amerika felé. De ne feledd, nem utáljuk az amerikaiakat. Mi csak Amerikát utáljuk.

Beszélnünk kell még az esküvőről is. Lehet, hogy valami kis szolid dolgot reméltél. Én nem volnék ennyire optimista. Az arab szülők szeretnek dicsekedni, ha a lányuk valaki olyanhoz megy hozzá, aki sokra vitte, például egy orvoshoz, jogászhoz, vagy valakihez akinek három vagy több benzinkútja van. De ez az arab lány George Clooney-hoz megy hozzá! Az Egek urához! A Gravitáció sztárjához! Batman lesz a férje! (Igen, tudom, erre nem vagy a legbüszkébb, de érted, akkor is.)

Az esküvőn a családod mérete hirtelen

százszorosára növekszik majd. Rokona leszel többeknek, mint amennyit valaha lehetségesnek hittél. Férfiak kezét fogod majd és körtáncot jársz velük. Meg kell tanulnod a “villanykörte cseréje” és az “ablaktörlő” táncmozdulatokat. Van egy videóm, ami segíthet.

Az esküvőinken könnyen kisülhet a biztosíték, ami az érzékszerveidet illeti.  Elmennék előtte néhány másikra, hogy ott találkozz ezzel először. Traumatikus élmény lehet, ha az első arab esküvő amin részt veszel a sajátod. Mert akkor ahhoz képest a Bazi nagy görög lagzi visszafogottnak tűnik majd.

Most, hogy arab feleséged lesz,

aki ráadásnak arab ügyekkel foglalkozik, nem lesz esélyed semmilyen politikai pozícióra Amerikában. Hacsak nem jelölteted magad Dearborn városában, Michigan államban, ahol gyorsan 99.9%-os többséggel polgármester lehetsz, Saddam-módra (Dearborn városában a sária az alaptörvény).

Végül George, nagyon felnézek rád. Ha megcsíptél magadnak egy befutott, intelligens, gyönyörű, világi, több nyelven beszélő arab zsenit, akkor talán nekem is van esélyem. Szóval üdv a családban. Több élményben lesz részed, mint amire valaha is számítottál volna.

Üdvözlettel:

Amer

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top