+ Képzőművészet

Elkészült a legnagyobb tűzfalfestés

A felületre mintegy 1000 liter festék került, ennek felvitele a fal hőszigetelésével együtt 40 napig tartott.

Elkészült a Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál legújabb és egyben legnagyobb felületű, 579 négyzetméteres falfestménye a budapesti Kazinczy utcában. A kép a Buda vagy Pest? – ellentétpár témáját dolgozza fel.

Képernyőfotó 2014-09-16 - 5.24.07 PM

Fotó: Farkas András/Színes város

A Void, Petyka, Transone, Fork művészneveken dolgozó alkotók úgy ábrázolták az ellentétpárt, hogy sajátos stílusuk a falon egymásra építve és külön-külön is élő maradjon. A munkában érvényesülő erős graffitis stílus Pest progresszivitását jelképezi, míg Buda szín- és formavilágában egyaránt a nyugodtabb partot képviseli. A képet középen a Duna választja ketté. Az alkotók Budapest más-más kerületében laknak, ezért ez a tematika számukra is megosztó kérdés volt – olvasható a szervezők közleményében.

Képernyőfotó 2014-09-16 - 5.24.27 PM

Fotó: Farkas András/Színes város

Az alkotók vegyes technikával dolgoztak, kültéri falfestéket és sprayt egyaránt használtak a kivitelezéskor. A felületre mintegy 1000 liter festék került, ennek felvitele a fal hőszigetelésével együtt 40 napig tartott.

A zenei és művészeti fesztivál utolsó slam eseményére, a GrandSlamre szeptember 17-én kerül sor a Corvintetőn, a zenei programokat pedig szeptember 19-én az Infected Mushroom nevű formáció fellépése zárja a Budapest Parkban.

A falfestések a rossz időjárás miatt csak ezt követően fejeződnek be teljesen.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top