+ Zene

Jack White elérhető közelségben

Majdnem Magyarországon, de Bécsben ad koncertet novemberben a fél White Stripes.

Majdnem Magyarországon, de Bécsben ad koncertet novemberben Jack White (szólóban persze). A jegyértékesítés még nem kezdődött el.

Jack White-ba szinte nyilvánvalóan a White Stripes énekes-gitárosaként szerettünk bele. A szakma inkább egyedi és professzionális gitártudása miatt szeretgeti (2003-ban a Rolling Stone magazin 100-as listáján a 17. legjobb gitárosként szerepelt), szólókarrierje pedig sok Stripes rajongót megviselt, hiszen White úr azért más irányba mozdult el.

Pedig Jack-nek volt jó néhány szóló projektje is. Ezek közül legfontosabb talán a The Racounteurs nevű formáció, melyben a The Greenhornes nevű csapat basszusgitárosával, Little Jack Lawrence-szel és dobosával, Patrick Keeler-rel, illetve Brendan Benson-nal, az elismert szólóelőadóval zenélt.

2009-ben megalakult a The Dead Weather nevű zenekar, melynek tagjai Jack White (dob/ének), a The Killsből ismert Allison Mosshart (ének), a korábban már említett Jack Lawrence (basszusgitár) és Dean Fertita, akivel a Queens Of The Stone Age és a Waxwings zenekarokban találkozhattunk, de a Raconteurs-szel is turnézott (gitár/billentyűs).

2010-ben Jack White többször is azzal hitegetett minket, hogy minden esély megvan rá, hogy Meggel ismét stúdióba vonuljanak, és készítsenek egy hetedik White Stripes albumot. 2011. február 2-án a zenekar mégis bejelentette feloszlását hivatalos weboldalán, egy búcsúlevél formájában. A levélben leszögezték, hogy a feloszlás oka nem nézeteltérés, vagy egészségi ok, inkább az, hogy megőrizzék, ami szép és különleges a zenekarban. 

Persze ha jobban belegondolunk az, ami szép és különleges a zenekarban az tulajdonképpen Jack White; nem is volt ez a kijelentés annyira bődületesen nagy ferdítés.

Jack White első igazi szóló anyaga 2012-ben jelent meg Blunderbuss címmel. A lemezről a Sixteen Saltines című szám ütött a leginkább. A Lazaretto című új lemez idén júniusban jelent meg.

A bécsi Gasometerben november 11-én élőben meg is hallgathatjuk az új anyagot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top