Újabb botrány: Baltás gyilkos öl meg egy kislányt az 5.-es oktató CD-n

Baltás rajzfilmfigura gyilkol meg egy kislányt a Méhecskék a barátaink című paint animációban. A rajzfilm az Apáczai Kiadó 5. osztályos informatika tankönyvének CD-mellékletén szerepel, példaként a paintben elkészíthető rajzfilmekre.

Kezdem azt hinni, az idei tanév elején előkerülő oktatási segédanyagok kapcsán, hogy én vagyok a finomkodó. Bizony bele kell verni a gyerek orrát az Ószövetségbe, és az erkölcsi nevelésnek azt a módját kell választani, amely tabukkal és azok sérthetetlenségével döngöli földbe a gyereket. Bizony akkor tanul a gyerek, ha életszerű környezetbe helyezem a természetvédelmet, és egy baltás gyilkos hatásvadász dramaturgiáján keresztül fogja megérteni, hogy vigyázz azokra az bolond méhecskékre, ha már magukra nem tudnak vigyázni. Bizony paplanhuzatot kell húzni a gyerek fejére, mikor anya öltözködik, hogy még csak véletlenül se villanjon a fehér didkó, mert az ember csak ruhában ember, meztelenül pedig szextárgy. És bizony meg kell mondani a gyereknek, hogy milyen hírcsatornát nézzen, és ne imádja azt rohadt nyugatot, mert ott olyan testi és lelki kizsákmányolás folyik, hogy a fal adja a másikat. Nincs megállás, gyerekek, a seggetekbe lesz rúgva, de akkor még finom vagyok, mint egy hajnali tejfölös kardigán.

Végül is az álmaink is két rugóra járnak, szex és brutalitás, miért ne ismerkedjék meg a gyermek mindjárt élete virágjában (csírájában), hogy milyen rugókra fog járni felnőtt korában az agya. Az iskola tehát legyen újra iskola, a iskolakultúra pedig anyatej, amely zuhanyozni hív a fegyelmezett tudás fürdőszobájába. Bumm!

Ki kívánná ma elölről kezdeni az életet?


 • Hülyevagy?

  ” hogy milyen rugókra fog járni felnőtt korában az agya.”

  Mi a faszért hiszi azt az egész kurva világ, hogy a gyerekeket befolyásolja az, ha ilyet látnak? Tudod mi befolyásolja? Az éjjel-nappal gyökerek, meg a családi titkok. De nem a gyerekeket, hanem a társadalom idősebb rétegét.

  Szánalmas következtetések.

 • nemvagyok

  -Tíz “békés” rajzfilm mellett egy baltás nem befolyásolja a gyereket. De tiz agresszív, meg a baltás, meg Az éjjel-nappal gyökerek, meg a családi titkok már igen! Meg a -“mit csinálhatunk egy rajzprogrammal? Hát, valami gonoszat!”- bizony, befolyásol.

 • csillagpeti

  Nem mondom, hogy szép dolog, de botránynak nevezni enyhe túlzás. Kétlem, hogy akármelyik mai ötödikes ne látott volna ennél “erősebb” tartalmat az interneten

 • Petya

  Tisztelt eddigi Kommentelők!

  Tény, hogy az interneten látni ennél durvábbat is, de ebből arra következtetni, hogy nem nagy ügy, ha egy oktatási anyagba bekerül egy ilyen animáció… Elárulok egy titkot: az oktatás épp az a terep (a család feladata volna ez igazából, de elnézvén, milyen emberek nevezik magukat szülőnek, könnyen belátható, hogy sajnos sok esetben az iskolára hárul), ahol fel lehet venni a harcot azokkal a jellemet torzító erőkkel, amikről ti is beszéltek. Az “éjjel-nappal gyökerek”-kel és a többivel. De nem úgy, hogy ehhez hasonló videókat mutatunk az ötödikeseknek.

  Hogy túlzás botránynak nevezni ezt az ügyet, abban van valami. Botrány ugyanis abból lesz, ami felháborítja az embereket. Olvasva a kommenjeiteket, úgy tűnik, sokaknak ez nem éri el az ingerküszöbét. Elég baj.

 • CS.R.

  A könyvben van utalás erre a “grafikára”?
  Ha van, akkor ciki. STOP

  Mert ha nincs, akkor lehet hogy ez egy egyszerű provokáció.
  (Van az a pénz, amiért korpás az ember feje egy TV reklámban.)

 • Szása13

  És azt tudja valaki ki készítette ezt a videót? Nézzetek utána , sok minden érthetőbb lesz!

  • Dyrcona

   OK, utánanéztem, cseppet sem jobb a helyzet, HACSAK a gyerek nem részesül jogdíjban, minden egyes eladott tankönyv után, amit a kezelésére fordítanak.

 • Dyrcona

  A legfájdalmasabb, hogy ez olyan színvonalú, amilyet csak egy nagyon tehetségtelen felnőtt tud elkövetni. Nagyobb bűn az ízlés és az értelem, mint az erkölcsök ellen. Emberek! Egy 10-11 éves gyerek May Károlyt meg Robinson Crusoe-t olvas! Ez a bárgyúság a bebetévé szintjén van (természetesen a cselekmény bonyolultsága, és nem a tartalom természete alapján)! A képi világa pedig a bölcsődések firkálmányaira emlékeztet (amivel nem a kétévesek művészetét szólom le). Az ötödikesek a mi időnkben a füzet sarkára rajzoltak egymást követő mozgásfázisokat, és végigpörgetve “mozifilmet” alkottak! Biztos, hogy nem csak trollkodott valaki, amikor ezt a borzalmat összedobta?
  A véres tartalom engem kevésbé botránkoztat meg. Lehet, csak azért, mert én még finomítatlanul kaptam a Grimm- és Andersen-meséket, bár nem mutatta meg senki, hogy milyen is egy kibelezett farkas a maga naturalisztikus képében.

 • Mezőbándi

  Helló! Az erkölcstankönyves poszthoz továbbra is várjuk a pontos forrást! Cím, szerző, kiadó, ilyesmi.