+ Film

Elhunyt Robin Williams

robin williams

A színész 63 éves volt.

Robin Williams halálát valószínűleg fulladás okozta, gyaníthatóan öngyilkos lett. A színészre otthonában találtak rá hétfőn – írja a Variety.com oldal. Megerősített források szerint az utóbbi időben depresszióval küzdött és elvonókúrán volt drogproblémái miatt.

Első sikereit humoristaként aratta, később  egyre több filmszerepet kapott – legelőször az 1980-es Popeye című filmben szerepelt. A Jó reggelt, Vietnám! című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott és Oscar-díjra is jelölték. További Oscar-jelöléseket hozott neki a Holt költők társasága és A halászkirály legendája.  Végül 1998-ban lett Oscar-díjas, akkor a Good Will Hunting című film mellékszereplőjeként díjazták.

Robin Williams emellett szinkronszínészként is aktív volt, az 1992-es Aladdin című filmben ő volt a dzsinn hangja. A színész a stúdióban szabadon improvizálhatott, így számos klasszikus geget maga talált ki, de a film folytatásaiban már nem vett részt a Walt Disney céggel felmerült konfliktusai miatt.

Számos filmje vár még bemutatásra: például a Merry Friggin’ Christmas, amiben Laura Grahammel szerepel együtt; az Éjszaka a múzeumban harmadik részét pedig karácsonykor mutatják be a magyar mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top