+ művészet & politika

Megszállta a politika a Művészetek Völgyét

művészetek

A külgazdasági és külügyminiszter a Művészetek Völgye pénteki nyitónapján rendezett fórumon Kapolcson azt mondta, a kreatív ipar a minőség szinonimája. Hoppá!

Keresés a weben

A kreatív ipar a minőség szinonimája – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Művészetek Völgye pénteki nyitónapján rendezett fórumon Kapolcson.

Az az ötlet, amely a kreatív iparban a felszínre tudja verekedni magát, olyan minőségű, hogy a világ bármely pontján el lehet adni. Ezért fontos, hogy a fiatalok számára olyan megnyilatkozási lehetőséget nyújtsunk, amelynek révén megmutathatják tehetségüket – emelte ki Navracsics Tibor.

Büszkének kell lennünk arra, hogy a kreatív iparban dolgozók közül egyre többen tudják megmutatni magukat külföldön is.

tette hozzá, meg még rá is mutatott, hogy a beszélgetést szervező Design Terminál alkotóit is nemzetközileg számon tartják már.

Lackfi János; Palya Bea, művészetek

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Design Terminál udvara a hazai start-up közösségeket mutatja be a fesztiválon.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy egy megyei jogú városban ma már fontos szerepe van az innovációs tevékenységnek. A politikus úgy fogalmazott, Veszprém működésének egyik legfontosabb pillérét a kis- és középvállalkozások adják. A városban tartósan alacsony a munkanélküliség, a Pannon Egyetem pedig képzett szakembereket tud biztosítani.

Navracsics Tibor, művészetek

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Porga Gyula elmondta, terveik közt van a veszprémi Aranyos-völgyben egy inkubátorház-szerű infrastruktúra létrehozása, ahol kreatív kis- és középvállalkozások indulását támogatnák. Úgy fogalmazott, Veszprémben megvannak a feltételei, hogy innovatív gondolatok szülessenek, és meg is valósuljanak.

A kis és a nagy közösségekben is van példa a kreativitásra – fűzte hozzá Márvány Gyuláné, Kapolcs polgármestere gy helyi lekvárfőző fiatal példáját említve.

A Művészetek Völgye Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat péntektől tíz napon át. Az összművészeti fesztivál szervezői idén ezer programmal készültek, amelyek többsége Kapolcson lesz, de számos kísérőrendezvénynek adnak helyet a szomszédos falvak is.

Lackfi János; Márta István; Palya Bea

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 (A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Urbán-Szabó Béla szerint:

    Ha valóban megszállta a politika a Művészetek Völgyét, akkor az elég baj a politikára, de még inkább a művészetekre nézve.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top