+ Zene

Elhunyt Tommy Ramone

Tommy Ramone, vagyis Thomas Erdelyi, utolsóként távozott az eredeti Ramones tagok közül, ridgewood-i házában halt meg tegnap.

Tommy Ramone, vagyis Thomas Erdelyi, utolsóként távozott az eredeti Ramones tagok közül, tegnap délután, ridgewood-i házában halt meg.

A magyar származású zenész és producer 1952-ben született Budapesten. A kezdetekben Joey Ramone későbbi énekest váltotta a dobosi poszton 1974-től 1978-ig a Ramones nevű kultikus punkzenekarban, melyből pár évvel később, a túl intenzív turnézásra hivatkozva távozott, helyét Mark Bell (Marky Ramone) vette át. Ezután producerként tevékenykedett a zenekarnál.

Tommy Ramone az egyetlen magyar származású zenész eddig, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé (Rock and Roll Hall of Fame).

Elhunyt Tommy Ramone

Tommy Ramone 2009-ben, Fotó: www.zimbio.com

Az eddig tudható információk szerint Tommy Ramone-nak az epevezetékében találtak daganatot. A rák kezelését követően egy hospice központban ápolták. Claudia Tienen, a zenész élettársa értesítette tegnap Andy Schwartz-ot, a NY Rocker korábbi szerkesztőjét Tommy haláláról.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top