Wendy MacNaughton’s Snacks of the Great Scribblers című könyve, frappáns grafikákon keresztül mutatja be a legnagyobb írók étkezési szokásait, kedvenc fogásait, valamint,azt hogy milyen elemózsia vagy éppen itóka tuningolta őket az alkotói folyamatok közben.
Ön tudta például, hogy Marcel Proust vödör számra döntötte magába a kávét? Élete utolsó pillanatai is a koffeinbomba jegyében teltek, halála előtt még megpróbált lehúzni egy bögrével kedvenc fekete italából. Erről az a papír is tanúskodik, melyre legutolsó sorait is firkantotta, ugyanis a kis fecnire rácsöppent a kávéból, melynek nyoma ma is látszik. írók-étel-ital írók-étel-ital
És ismeri-e Truman Capote furcsa alkotói szokásait? Az író egy interjúban bevallotta, hogy az úgynevezett vízszintes írókhoz tatozik. „Nem tudok addig gondolkodni, ameddig nem fekszem valahol, legyen az akár egy ágy vagy egy kanapé, kezemben egy cigarettával és kávéval. A délután beálltával a kávét egy mentateára , sherry-re vagy martinire cserélem.” írók-étel-ital
Kafka tejmániáját betegségei okozhatták. Az író állandó álmatlanságtól, migréntől és egyéb panaszoktól szenvedett. Hipochonder volt és valószínűleg anorexiás. A diétája szerves része volt a pasztőrözetlen tej és a teljesen vegán étrend. írók-étel-ital írók-étel-ital
A híres amerikai költőnő Emily Dickinson megszállott szakács volt, aki a konyhát találta a leginspirálóbb helynek, gyakran írta verseit konyhai fecnikre. A művész ritkán hagyta el a házat, inkább kedvenc elfoglaltságainak, az írásnak és a sütésnek hódolt.
A nagy gondolkodók diétázó bajnokának is lehetne hívni Lord Byront. Mániákusan méregette a súlyát, szinte mindig gyapjúból készült ruhákat hordott, hogy az izzadással is kalóriát veszítsen. Diétája legismertebb összetevője az ecet volt, ezzel próbálta elérni, az általa ideálisnak tartott testsúlyt. írók-étel-ital