+ Színház

Ingyenes kurzusok a Thealteren fiatal színházi üdvöskéknek

thealter

A szegedi Thealter fesztivál mentén idén három szakmai workshop várja a közép- vagy felsőfokú színházi képzésben résztvevő diákokat. A műhelymunkát három kiváló színházi szakember irányítja: Urbán András, Gemza Péter, Horváth Csaba. (Librarius-hír)

  • thealter
  • thealter
  • thealter
  • thealter
Keresés a weben

A szegedi Thealter fesztivál mentén idén három szakmai workshop várja a közép- vagy felsőfokú színházi képzésben résztvevő diákokat. A műhelymunkát három kiváló színházi szakember irányítja: Urbán András, Gemza Péter, Horváth Csaba.

A Thealter nemzetközi színházi fesztivál huszonnégy éve van jelen és tölt be vezető szerepet Szeged és az ország kortárs színházi életében. Az évek során a fesztivál működési köre is egyre komplexebb lett: az elmúlt két évtizedben több alkalommal is teret adott színész- és táncos kurzusoknak.

Mindhárom kurzusnak ugyanaz a kiindulópontja – az Antigoné komplex konfliktusrendszere –, de a hangsúlyok megteremtésében, a feldolgozásban szabad a tér. Az alkotói folyamatban résztvevő fiatalok számára a workshopok lehetőséget adnak a szakmai fejlődésre, a kapcsolatépítésre és a szélesebb közönség előtt való megmutatkozásra. A kurzusok Hallasd a hangod! – Antigoné reloaded cím alatt futnak.

Urbán András rendező, a fesztivál díszvendége július 14-18. között vezet kurzust, 18-án este pedig a tréningbemutatóval nyílik meg a THEALTER fesztivál. Horváth Csaba és Gemza Péter táncos-koreográfus-rendezők július 20-26. között dolgoznak majd együtt a fiatalokkal, a közös munka bemutatóit a fesztivál utolsó napján tekinthetik meg a nézők. Emellett a három csoport munkáját figyelemmel kíséri majd egy-egy, a színházi írás iránt érdeklődő fiatal, aki egyfajta próbanaplót vezet blog formájában.

A workshopokra 17. életévüket betöltött, közép- vagy felsőfokú színművészeti képzésben résztvevő fiatalok, a workshopokat végigkísérő próbanaplók/blogok vezetésére pedig dramaturghallgatók, fiatal kritikusok jelentkezhetnek. A részvétel ingyenes, a résztvevőknek szállást, valamint a fesztivál előadásaira kedvezményes szakmai belépőt is biztosítanak a szervezők.

Jelentkezni július 4-ig a [email protected] e-mail címen lehet, egy rövid bemutatkozó levéllel. Érdemes résen lenni, mert a résztvevők száma korlátozott, kurzusonként 10 főt fogadnak a szegedi nyári színész-terelgetőbe.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top