+ Pályázat

Állítsd fejre a Dunát! – pályázat

Dunát, Vizes Város, Budapest

A vállalkozó kedvűek az életnagyságnál is nagyobb méretű camera obscurát hozhatnak létre a Kopaszi-gáton.

A Vizes Város, Budapest, a 2B Galéria és a kultúrAktív Egyesület a nyári lustálkodás helyett, kreatív alkotó pályázatra csábítja a 10-18 éves fiatalokat. Aki unalmas rajzpályázatra számít, rosszul teszi: a 14 héten át tartó pályázati időszakban a résztvevők belekóstolhatnak a kortárs művészeti technikákba (camera obscura, szitanyomás, animáció készítés), illetve megismerhetik napjaink vizuális kommunikációs kifejezőeszközeit (gif, gerillareklám).

Az esemény fő témája a víz, amellyel játékos, élményszerű formában foglalkoznak majd a résztvevők. A pályázati mű elkészítéséhez fiatal kortárs képzőművészek nyújtanak segítséget, akikkel havonta egy ingyenes akciónapon lehet együtt gondolkodni. A pályázati időszak végére (szeptember 30.) a nyár folyamán készült alkotásokból ún. „vizes naplót” kell beküldeniük a kreatív fiataloknak.
Fődíj: alkotótábor az őszi szünetre (2014. október 27–31.)

ÁLLÍTSD FEJRE A DUNÁT!

Dörzsölhetik a tenyerüket azok, akik szívesen bepillantanának az archaikus fényképészet utánozhatatlan világába. Bölcskey Miklós (MKE/Intermedia) az Eszterházy Károly Főiskola tanára és a fénycsapdák specialistája segítségével, a vállalkozó kedvűek az életnagyságnál is nagyobb méretű camera obscurát hozhatnak létre a Kopaszi-gáton. A sötét szobának is nevezett camera obscura egy képalkotó eljárás, a fényképezőgép őse, melynek lényege, hogy a sötét térbe egy parányi lyukon keresztül behatoló fény a szemközti oldalon a külvilág elfordított képét jeleníti meg. A Duna Napon ennek előállítása mellett, különböző képalkotási eljárások megismerkedésére is lesz lehetőség, melyek segítségével számos fizikai törvényszerűségek is nyilvánvalóvá válik.

CAMERA OBSCURA FÖLDÖN – VÍZEN – HÍDON:

Programok 13:00 és 18:00 között:

– Bölcskey Miklós Camera Obscura Performance: fénycsapda felállítása és
fotózás
– camera obscura készítés újrahasznosított anyagokból, fotózás a saját
készítésű camera obscurával

Közösségi program, ajánlott korosztály: 10–18(+)

A Mindspace / Danube Flow – Hív a Duna! szervezésében számtalan program vár még az érdeklődőkre este 10-ig: Duna kvíz, nyomozós játék, hídmakettezés, szabadtéri jógázás, vizes játszótér és koncertek.

Belépődíj nincs, de önkéntes adományokat köszönettel elfogadnak a szervezők, amit a VIZES VÁROS, BUDAPEST nyerteseinek szervezett őszi tábor programjaira fordítanak.

További részletek:  www.vizesvarosbudapest.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top