+ Színház

Dörner György keresztet állít

Dörner az Európában feledésre ítélt keresztény kultúrát éleszti fel színházi és zenei eszközökkel.

Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház igazgatója, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről.

Nagy Kristóf fafaragó művész műalkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

A fakereszt fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel – áll a teátrum közleményében.

„Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján” – idézi a közlemény az igazgató szavait.

Dörner György nem először dolgozik együtt Nagy Kristóffal, a művész készítette a Jézusfaragó ember című előadásban látható Jézus-szobrot is.

Az egyhetes rendezvénysorozaton formabontó produkciók és templomi előadások is láthatók, meghívtak egy madridi társulatot, emellett beszélgetések és koncertek is szerepelnek a műsorban.

A programok két helyszínen, az Újszínházban és a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templomban zajlanak Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével, aki a nyitónapon a fakereszt felavatásán is részt vesz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top