+ Ajánló

Rendhagyó nőnap: Mindenütt nő

Női alkotók, női sorsok, női problémák, női cipők.

Női alkotókat, női sorsokat és a nők problémáit állítja a középpontba a Mindenütt nő elnevezésű programsorozat március 6. és 9. között, a rendezvény célja, hogy új tartalmat adjon a nemzetközi nőnapnak.

A tavaly útjára indított Mindenütt nő sorozathoz az idén 81 intézmény, 19 város csatlakozott, és összesen több mint 160 programot rendeznek. a programsorozatot az Accord World Music munkatársai kezdeményezték.
Ezekben a napokban a koncerttermek pódiumain női előadók állnak, a színházak színpadain női sorsokat, a galériákban női alkotók műveit mutatják be, női történeteket vetítenek számos moziban, nők vallanak magukról irodalmi esteken, de női gondokról szólnak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák is. A sorozatban 63 színházi előadás, 31 múzeumi és képzőművészeti program, 28 filmvetítés, 16 koncert, 10 pódiumbeszélgetés, 9 irodalmi est és 2 tematikus folyóiratlapszám megjelenése is szerepel – áll a dokumentumban.
Budapesten az Aquincumi Múzeum a Római kori szépségápolási praktikák hatása a modern natúr és biokozmetikai termékekre címmel mutat be kiállítást, a Bajor Gizi Színészmúzeumban A szenvedélyek szikrái, a valószerű csábításai címmel láthatnak tárlatot az érdeklődők, a Bárka Színházban A vízzel szemben című monodrámát mutatják be, a Belvárosi Színház A szív hídjai mellett négy női darabbal készül. A Budapest Bábszínházban is a nőké lesz a főszerep Marék Veronika és Tallér Zsófia Boribon és Annipanni című darabjában.
A Criticai Lapok folyóirat beszélgetést szervez a Pinceszínházban Pedig én jó anya voltam címmel, az Európa Pontban pódiumbeszélgetést rendeznek Anyaság és karrier címmel, amelyet a Mrs. Columbo koncertje követ. A Funzine Média Női vezetők az üzleti világban címmel szervez kerekasztal-beszélgetést, a Godot Galériában Sándor Erzsi Szegény Anyám, ha látnám című könyvének bemutatójára kerül sor.
A Hadik Kávéházban Pesti nők a Hadikban címmel irodalmi estet tartanak, az Iparművészeti Múzeumba a női táskák rajongóit várják, valamint a női alkotókra koncentráló tárlatvezetést rendeznek többek között A szecesszió mesterei című kiállításban.
Az Írók Boltjában Irodalom, nők, satöbbi címmel lesz beszélgetés, a Játékszín az Acélmagnóliákat tűzi műsorra, a Karinthy Színház Molnár Ferenc Az ördög című művét játssza.
Debrecenben a Csokonai Nemzeti Színházban Shirley Valentine című darabot láthatják a nézők, Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában a Nyárutó és a Josephine című filmeket vetítik.
Szegeden a Belvárosi mozi az Anna Karenina, A nő, a Coach Surf és a Toszkán szépség című filmeket vetíti, és a Szegedi Nemzeti Színház is több előadással tiszteleg a nők előtt.
A programsorozat Békéscsabát, Dunaújvárost, Egert, Győrt, Miskolcot, Nyíregyházát, Százhalombattát, Szentendrét, Szombathelyet, Tapolcát, Tatabányát, Veszprémet, Zalaegerszeget és Zsámbékot is érinti.
Részletes programok és időpontok a www.mindenuttno.hu oldalon olvashatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top