Archív

Bemutatjuk a Hófehér karácsonyt

Mészöly Ágnes könyve a klasszikus karácsonyi mesekönyvek hagyományát eleveníti fel.

Mészöly Ágnes

„- Tudtam, hogy ez lesz! – toppantott a lezuhant légikocsi mellett a mogorvább karácsonyi angyal.

– Nyugodj már meg, ami történt, megtörtént! – nyugtatgatta a mosolygósabb. – Gyere, nézzük meg, mi a helyzet a járgánnyal. Lehet, hogy nincs is semmi baja, csak nem elég benne a jótett.

– Azt mondod, kifogyott az üzemanyag? – dohogott a mogorva.

– Túl nehéz volt a rakomány – bólogatott a kedvesebb.

– Persze, mert azok ott lent azt hiszik, hogy az a legjobb ajándék, ami nagy meg drága.

– Ejnye! – csóválta a fejét a mosolygósabb. – Nekünk, karácsonyi angyalkáknak, nem az a dolgunk, hogy kritizáljuk az embereket, hanem hogy a fa alá tegyük az ajándékokat!

– Igen ám, de ehhez üzemanyagra lenne szükség! Szerinted hol találunk itt embereket, akik feltölthetnék a jótettekkel a lélekmotort?”

Mészöly Ágnes könyve a klasszikus karácsonyi mesekönyvek hagyományát eleveníti fel.
A szövegben ismert, varázsos motívumok (angyalok, varázspor), és a szerző által létrehozott fantasztikum (légikocsi, ajándékszállító angyalok) együtt szerepelnek, s egy családi utazásos-elakadásos történetben kedves, mókás karácsonyi mesét eredményeznek.
A történet több szálon folyik: egyrészt szentestén egy kis bakonyi faluban, szakadó hóesésben egy nagymama várja haza fiát és annak kétgyerekes családját. Másrészt a nagyvárosból útnak induló család kalandjait olvashatjuk: nem sokkal a cél előtt megcsúsznak a hóesésben, és elakadnak az autóval. Harmadrészt két angyal bajlódik egy túlterhelt légikocsival, amivel a bakonyi falucskába szánt karácsonyi ajándékokat kell leszállítaniuk, ők is éppen a család elakadt autója mellett szenvednek balesetet. Az angyalok némi varázsporával a két gyereknek sikerül segítséget hívni a faluból, így Fuvaros Jocó nemcsak a család autóját húzza ki a kátyúból, hanem az angyalokkal együtt a karácsonyi ajándékokat is leszállítja.

Mészöly Ágnes
Rofusz Kinga illusztrációjával a szöveg még közelebb kerül a karácsony csodákkal teli világához, hiszen a művésznő légies, pasztell figurái meghitt békességet is idézően mesebeliek.

A kötet bemutatója december 14.-én lesz a Magyar Mesemúzeumban (1013 Budapest, Döbrentei utca 15.) Egy finom tea és mézeskalács mellett beszélgetünk a könyv szerzőjével, Mészöly Ágnessel, a könyv szerkesztőjével, Lovász Andreával, és a könyv illusztrátorával, Rofusz Kingával. Lesz mesélés is, és a gyerekekre meglepetés vár!

A könyv 2900 Ft helyett nálunk csak 2610 Ft

Mészöly Ágnes

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top