Archív

Demonstrációra várva

Demonstrációt ígértek mára a Kaposvári Egyetem diákjai az egyetemi dresszkód miatt.A helyszínen járt riporterünk, Borszéki Boglárka, képes beszámolóját olvashatjátok itt. Első képünk hétfőn reggel 9 órakor készült az egyetem bejáratánál.

egyetem belso

utca

A hallgatók az időjárásnak megfelelően, kabátban és hosszú nadrágban várják, hogy elkezdődjenek az óráik. Kérdésemre, hogy miért is nincsenek strandpapucsban, többen elmondták, hogy „ahhoz túlságosan hideg van”. Vagyis tüntetni a Campuson hideg van. Azt is jelezték, hogy a rektori utasítást csakis a sajtóból ismerik, vagy onnan sem, esetleg azoktól, akiknek vannak barátaik a Művészeti Karon.

ures ter

Az Állatudományi, Gazdasági és Pedagógiai Karokon a hallgatók tudomása szerint nem terveznek demonstrációt. A dresszkódról szóló előírást, az ETR-ben, az Egységes Tanulmányi Rendszerben hirdették ki, amit a hallgatók zöme csak a tantárgyfelvételkor, illetve a vizsgaidőszakban használ, így többségük nem is tudott a bevezetett szabályról.

epulet belso

Szünetben sem láttam csoportosulást, strandpapucsos, törölközős fiatalokat, csak néhány lézengő újságírót. Ezért átmentem a Művészeti Karra, a belvárosba.

ujsagirok

2013. október 7. Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar

Az újságírók egymásnak adják a kilincset az épületben.

Néhány strandpapucsos fiatal órára indul. Egy színész szakra járó hallgató elmondta, hogy a mai demonstráció délután fél háromkor lesz a sportpályán. Addig a kollégákkal iszom egy forró csokit.

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top