Archív

Kultúrnyalánkságok a SZIN-en

Ébredés utáni irodalom, humán metángáz-termelésmérés… – Kémeri Attila fotója.SZIN2013 irodalom

A szeged-szabadkai Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál, a Science Caffe magazin tudós-művész munkatársai és az Irodalmi Jelen portál minden nap kora délután néha kiérlelt, néha nyers, de mindenkor szórakoztató irodalomkodást kínál a Szegedi Ifjúsági Napok civil falujában.

Fiatal szerzők köteteikkel bebizonyítják, hogy a mai irodalom friss, fiatalos, és egy átbulizott éjszaka után is könnyen fogyasztható. Akik bizonyítani vágynak: Bencsik Orsolya, Pál Sándor Attila. A feszes-langyos irodalmi estek mintegy ellenpontjaként elővezetett laza-tökös beszélgetéseket Boldog Zoltán és Molnár H. Magor vezeti majd.

A Science Caffe-tól Balogh Orsolya és Jánosi-Mózes Tibor interaktív pódiumbeszélgetést vezet a képzőművészet és természettudományok kapcsolatáról.

Mindennapi slam-ünket is megkapjuk ám majd a SZIN-en! Az Irodalmi Jelen Slam School Poetry versenyének döntősei Asbóth Balázzsal kiegészülve lépnek fel 2013. augusztus 22-e és 24-e között a civil színpadon. Könyvről, olvasásról, fesztiválról, közéletről, ivásról és csajozásról, valamint egyéb mindennapi dolgainkról, egyszóval a legfontosabb közéleti témákról szövegelnek majd.

A SZIN 2013 civil színpadának irodalmi kínálata

Csütörtök

12:15 Slam School Poetry

Vári János Hunor

Szabó István

Bíró Vilma

16:40 Bencsik Orsolyával beszélget Boldog Zoltán

Péntek

13.10 Slam School Poetry

Asbóth Balázs

Fehér Tamara

Sóti Benjámin

Szombat

15:50 Slam School Poetry

Mándi Ferenc

Hódi Virág Noémi

16:40 Pál Sándorral beszélget Molnár H. Magor

Ajánljuk még a mindennapi kínálatból irodalommentén az alábbiakat.

Megtudhatod, mennyi metánt termelsz – irodalomtudományos kísérlet, ahol részese lehetsz egy interaktív tudományos vizsgálatnak és még ihatsz is! Valójában sohasem vagyunk egyedül, mivel a bennünk élő természetes baktériumflóra tagjai mindig velünk tartanak. Becslések szerint csak az emberi bélben mintgy 1000 különböző baktériumfaj él és dolgozik. Vannak köztük, amiket jól ismer a tudomány, ám néhány fajuk igazi titkokat rejthet. Ezek például a metántermelő mikroorganizmusok, ezeknek próbálnak a SZIN-en nyomukba eredni majd némi alkohollal meglocsolni.

– Utána járunk, hogy mennyire vagytok SZIN-esek, azaz ki mennyi metánt termel, hogyan alakul a nemek harca és a végén még az is könnyen kiderülhet, hogy ezek a „mikroorganikák” vajon a sört szeretik-e, vagy a Rajnali Rizlinget? – mondják a Science Caffé metán-kutatói.

Tehát ébredés után, koncertek és szétcsapás előtt merítkezzünk meg a fiatal irodalomkodás tengerében, majd szárítkozzunk a metán kutatók szigetén! Kalandra fel!

SZIN 2013, augusztus 21-24. Szeged, Újszeged – Partfürdő

www.szin.org

Minden könyvre találsz kedvezményt,

ezekre nagyon sokat, nézd meg, oszd meg:

librarius ib rendelo

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top