Archív

Európa–toplista a kultúra nyomában – értékes nyereményekkel

Beatles vagy Beethoven, pizza vagy saslik, Napóleon vagy Merkel? A Goethe Intézet 17 kérdéssel indul az európai kultúra nyomába. A 24 nyelven feltett kérdésekre március 21. és május 19-ig között várják a válaszokat, melyeket június közepétől aztán ismert művészek, tudósok és sportolók kommentálnak.Europaliste logo

Az online kérdőív megválaszolói között kétszemélyes hétvégi berlini utazást, iPadet és egy német filmekkel teli szatyrot sorsolnak ki.

Vajon miképp nézhet ki Európa kulturális kánonja? Ki Európa legjelentősebb személyisége, melyik legfontosabb épülete, és mi az a legfontosabb dolog, amellyel Európa hozzájárult a világ kultúrájához? Melyik európai országnak van a legjobb konyhája?

Válaszait beküldheti bárki, akit érdekel Európa. Szeretnék megtudni a válaszokból, hogy tudunk-e összeurópai módon gondolkodni vagy inkább a „régi barátságok” számítanak.

Európai szomszédaink véleményére is adunk, ezért az Európa-toplista projektben harminc európai ország Goethe Intézetei mellett a szomszédos ill. és az EU-belépésre váró országok Intézetei is résztvesznek.

2013 június közepétől előadásokban, interjúkban és esszékben kommentálják neves európai személyiségek az eredményeket, és adnak egyben újabb lendületet az európai identitásról folytatott vitának.

További információk:

www.goethe.de/europatoplista

www.facebook.com/europaliste

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top